Australski farmer herojski preživio napad krokodila: 'Pod vodom sam ga ugrizao za kapak i trzao dok me nije pustio'

Farmera je krokodil uhvatio za nogu i povukao sa sobom u rijeku

A 700 kilogram saltwater crocodile, Rex, eats a rabbit at Wildlife Sydney Zoo in Sydney March 3, 2014.  The event was organised for one of the world's largest crocodiles make his pick between rabbit and rooster meat to predict the outcome of the first National Rugby League match of the sesssion between the Rabbitohs and Roosters.  AFP PHOTO / Saeed KHAN (Photo by SAEED KHAN / AFP)
FOTO: AFP

Australski farmer Colin Deveraux uspio je preživjeti napad krokodila, a od gotovo sigurne smrti spasio ga je bizaran potez. On je, naime, krokodilu uzvratio istom mjerom – ugrizao ga je za kapak.

Muškarac je proveo je mjesec dana u bolnici nakon što ga je u rujnu u Sjevernom teritoriju ugrizao morski krokodil velik oko tri metra, piše BBC. Kako je ispričao, njegova borba za život dogodila se kada kod pritoke u rijeku Finnis. Stajao je na rubu vode, a nakon što je napravio korak unazad iz vode je izletio krokodil i uhvatio ga za nogu. Kaže da ga je protresao ga kao lutku i povukao sa sobom u rijeku.

Najprije je, priča, pokušao drugom nogom udariti krokodila u rebra, no to nije pomoglo da se oslobodi iz čeljusti grabežljivca. “Bio sam u tako nezgodnom položaju. Ali nekako su moji zubi slučajno zahvatili njegov kapak. Bio je prilično debeo, kao da držim kožu, ali trznuo sam natrag njegov kapak i on me odmah pustio”, prepričao je. Čim ga je predator pustio čovjek je počeo bježati, a ovaj ga je ponovno pokušao uloviti, no uspio je pobjeći do svog automobila.

Ostao priseban i sjetio se što učiniti

Australac je ostao priseban pa je ručnikom i užetom zaustavio krvarenje u nozi, a onda je pozvao brata koji ga je odvezao u 130 kilometara udaljenu bolnicu. “Da me krokodil ugrizao negdje drugdje, bilo bi drugačije”, rekao je.

Krokodili su inače u tom području zaštićeni zakonom, a smatra ih se velikom turističkom atrakcijom. Posljednji kobni napad krokodila dogodio se u travnju ove godine u rijeci Kennedy na poluotoku Cape York u Queenslandu.