Bauk otkrio SDP-ovu verziju o propalim pregovorima s Možemo, uvjerava da je postizborna suradnja i dalje moguća

Bauk je rekao i da su ocijenili da će tako postići bolji izborni rezultat

10.11.2023., Zagreb - Na konferenciji za medije SDP-a odrzanoj u Saboru o aktualnim temema govorili su Arsen Bauk i Boris Lalovac. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Arsen Bauk potvrdio je u petak da SDP i Možemo na parlamentarne izbore izlaze u dva bloka, a ne u ‘točkastoj koaliciji’ nakon što je Sandra Benčić (Možemo) izjavila da su pregovori završili, ali da to neće utjecati na njihovu postizbornu suradnju.

Nakon današnjih razgovora s predstavnicima stranke Možemo oko izlaska u točkastoj koaliciji u četiri izborne jedinice, Bauk je izvijestio da su “završeni” razgovori s kolegama iz stranke Možemo oko zajedničkog izlaska u četiri izborne jedinice.

Zajednički zaključak

“Na kraju je zajednički zaključeno i dogovoreno da i u te četiri izborne jedinice izađemo u dva bloka, a ne kao što je bilo razgovora o točkastoj koaliciji”, kratko je dodao.

Bauk je rekao i da su ocijenili da će tako postići bolji izborni rezultat. “Ocijenili smo da ćemo na taj način postići bolji rezultat i da je to bolje za naš zajednički interes, a to je skidanje HDZ-a s vlasti”, zaključio je Bauk.