Bauk problematizira Hajdukov dres za Plenkovića: 'Ni obljetnicu ne mogu proslaviti bez kršenja Zakona'

Po zakonu smije zadržati samo dar vrijednosti do 500 kuna

27.01.2024, Split- Andrej Plenkovic sudjeluje na obiljezavanju 34. obljetnice osnutka HDZ-a Split Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u subotu je sudjelovao na obilježavanju 34. obljetnice utemeljenja HDZ-a u Splitu, a na proslavi je na poklon dobio Hajdukov dres. O tom daru za premijera oglasio se Arsen Bauk, zastupnik SDP-a.

Plenkovićev dres, kako se vidi na fotografijama, ima broj 34. povodom 34. obljetnice splitskog HDZ-a, te njegovo prezime. Bauk tvrdi da je ovim darom prekršen Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

‘Ni obljetnicu ne mogu proslaviti bez kršenja Zakona’

Naime, Bauk je analizirao cijene s Hajdukovog web shopa i došao do računice da bijeli dres Hajduka košta 79,90 eura, tiskanje imena 5,30 eura, a tiskanje dvoznamenkastog broja (34) još 9,29 eura. Ukupno je to 94,49 eura, odnosno 711,93 kune.

„Što bi značilo da je AP primio poklon u vrijednosti većoj od nekadašnjih 500 kuna čime je u prekršaju po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa. Niti obljetnicu osnivanja ne mogu obilježiti, a da ne prekrše zakon…“, zaključio je Bauk.

Zakon o sprječavanju sukoba interesa pak kaže da „obveznik smije zadržati samo dar simbolične vrijednosti i to najviše u vrijednosti do 500 kuna od istog darovatelja“.

Prema cijenama s Hajdukovog web-shopa bijeli dres košta 79.90 eura, tiskanje imena 5,31 euro i tiskanje dvoznamenkastog…

Posted by Arsen Bauk on Saturday, January 27, 2024