Bezdušni tip u Ozlju hicem iz lovačkog oružja likvidirao psića pred zaprepaštenom vlasnicom

Policija je ubojici oduzela hrpu oružja i streljiva

22.10.2020., Zagreb - Trg Franje Tudjmana. Gradska svakodnevica u doba pandemije korona virusa. Kakvu ja privilegiju imam, kao da razmislja ovaj simpaticni psic vozeci se u kolicima za pse. Miran i tih ovaj pas uistinu uziva u kolicima dok ga njegova vlasnica pazljivo gura po zagrebackim ulicama, pokazujuci time pravu i istinsku brigu o kucnim ljubimcima. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

Policija iz Ozlja dovršila je kriminalističko istraživanje nad 67-godišnjakom kojeg sumnjiči da je usmrtio psa. Osumnjičeni je u subotu u šumskom predjelu na području Ozlja, na udaljenosti od oko 100 metara od posljednje obiteljske kuće u naselju, hicem iz vatrenog oružja usmrtio psa u vlasništvu jedne 39-godišnjakinje.

Ona se u tom trenutku zajedno s jednim 43-godišnjakom nalazila u neposrednoj blizini psa, na udaljenosti od oko metar i pol, pa policija navodi da je 67-godišnjak tako doveo u opasnost i njihove živote.

Doma mu našli puške

U sklopu istraživanja pretraženi su dom i automobil u vlasništvu osumnjičenog. Oduzete su mu tako četiri lovačke puške, lovački pištolj i 758 komada streljiva raznih kalibara koje je legalno posjedovao te 116 komada streljiva za koje nije posjedovao dozvolu, javila je PU karlovačka.

Protiv osumnjičenog muškarca bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom” i “ubijanje i mučenje životinja” te optužni prijedlog nadležnom sudu sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana zbog nedozvoljenog posjedovanja streljiva.