Biden smatra da mu je ministar obrane trebao reći za bolest. No, i dalje ima povjerenja u njega

Austin je hospitaliziran zbog komplikacija nastalih nakon operacije raka prostate

US President Joe Biden delivers remarks on his "Bidenomics" economic agenda and his Investing in America agenda at an Amtrak facility in New Castle County, Delaware, on November 6, 2023. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP)
FOTO: AFP

Američki predsjednik Joe Biden u petak je rekao da mu je ministar obrane Lloyd Austin trebao reći za svoju bolest koja je dovela do hospitalizacije, no da i dalje ima povjerenja u šefa Pentagona. “Da”, rekao je Biden u odgovoru na pitanje je li Austin donio pogrešnu procjenu kad ga nije informirao o svojoj bolesti.

Austin je hospitaliziran 1. siječnja zbog komplikacija nastalih nakon operacije raka prostate 22. prosinca. Informacija o Austinovoj hospitalizaciji zbog komplikacija nakon operacije karcinoma prostate nije bila podijeljena s javnošću, Bijelom kućom ni Kongresom dobar dio prošlog tjedna, nakon što je ministar hospitaliziran na Novu godinu.

Drugi u hijerarhiji

Austin (70) je primljen u vojnu bolnicu Walter Reed u Marylandu 22. prosinca radi operacije karcinoma prostate. Ponovno je hospitaliziran 1. siječnja zbog komplikacija koje su uključivale i infekciju urinarnog trakta i od onda se nalazi u bolnici.

Ministar obrane odmah je iza Bidena u hijerarhiji zapovijedanja američkom vojskom i njegove dužnosti zahtijevaju da bude dostupan u svakom trenutku odgovoriti na bilo koju vrstu krize nacionalne sigurnosti.