Bidenov pas ugrizao još jednog agenta Tajne službe, ovo je već 11. žrtva

Commander je neukrotiv

Biden's family dog Commander watches as U.S. President Joe Biden departs from the White House in Washington to attend G7 summit in Germany, on June 25, 2022. Photo by Yuri Gripas/ABACAPRESS.COM Credit: Yuri Gripas / Pool via CNP (Photo by YURI GRIPAS / Consolidated News Photos / dpa Picture-Alliance via AFP)
FOTO: dpa Picture-Alliance via AFP

Commander, dvogodišnji njemački ovčar obitelji američkog predsjednika Joea Bidena, ugrizao je još jednog agenta Tajne službe, objavio je u srijedu BBC. Napad se dogodio u ponedjeljak navečer, a agent je dobio pomoć na licu mjesta, objavila je Tajna služba u priopćenju u utorak.

To je 11. put da je pas ugrizao u Bijeloj kući ili u domu Bidenovih. Glasnogovornica Bijele kuće ranije je za napade okrivila stresne uvjete života u Bijeloj kući.

“Kao što sami znate, kompleks Bijele kuće može biti jedinstven i vrlo stresan. To je nešto za što sam sigurna da svi možete razumjeti”, rekla je u srpnju. “To je jedinstveno i stresno za sve nas. Možete misliti kako je to za ljubimce”, dodala je.

Nove tehnike treninga

Commander je mlađi od dvojice njemačkih ovčara obitelji Biden. U srpnju, dužnosnici Bijele kuće rekli su da će pokušati s novim tehnikama treninga za Commandera. Zapisnici Tajne službe do kojih je došla konzervativna skupina putem zahtjeva na temelju Zakona o slobodi informiranja u srpnju otkrivaju detalje o 10 drugih incidenata u koje je upleten Commander.

Nijedna od ozljeda opisanih u 194 stranice e-pošte nije opisana kao ozbiljna. Drugi Bidenov pas, Major, također je bio uključen u više incidenata s agentima Tajne službe, dodaje BBC.