BiH političari komuniciraju fino kao i naši: 'Za građane RS bilo bolje da umjesto Dodika postave panj'

Nakon što je Dodik Isaku uvrijedio majku, on je odgovorio je Dodikovoj majci dovoljno teško 'jer je majka Milorada Dodika'

FOTO: Armin Durgut/PIXSELL

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentirao je izjave ministara unutarnjih poslova Federacije BiH Ramona Isake o propalestinskom prosvjedu u Zenici.

Naime, Isak je rekao da ćemo “zajedno, ako Bog da, osloboditi našu Gazu, ali na način da uvjerimo sve one što šute da dignu svoj glas i da one koji imaju snagu da urade ono što trebaju učiniti”.

Nakon tih izjava Dodik je na konferenciji za medije u Banjoj Luci izvrijeđao ministra, piše Klix. “Koji ministar? To je smlata koja jakim izjavama želi pokriti djelovanje. Neka proba osloboditi. Neka oslobodi mamu. To je težak trenutak koji postoji u sukobu između Izraela i Palestine, prije svega Hamasa. Ono što su učinili 7. oktobra spada u zločin koji je skrenuo pažnju cijelog svijeta”, rekao je Dodik i dodao da mu je mučno gledati slike iz Gaze.

‘Opravdano je da se Izrael brani’

“Opravdana je aktivnost Izraela da se brani. Isto tako, potresne su slike stradanja djece u Palestini. Očekujem da će to što prije stati i da će uspjeti pronaći dogovor. Vidim razlikuje se od prethodnih situacija. Amerika diskvalificira sebe kao posrednika jer se svrstava na jednu stranu. Kao i u Ukrajini. Vidjeli smo reakciju arapskog svijeta na to. Pojednostavlja problem koji je težak. Svaka vrsta navijačkog odnosa u ovoj situaciji prelazi nešto što nije fer i korektno”, kazao je Dodik.

“I mi smo zgurani u nešto što ne može funkcionirati. Vjerujem da ovo što se događa u BiH, traži adekvatan odgovor. Amerikanci su davno odlučili, to sam javno govorio, da centraliziraju BiH. To je ono protiv čega se mi borimo. Oni tvrde kako mi to ne razumijemo, nije stvar slova Daytona već proces. Taj proces mi nismo potpisali”, rekao je.

‘Dodikovoj majci je dovoljno teško’

Ministar Isak je odgovorio na Dodikove komentare i poručio je da njegovoj obitelji nije potrebno “nikakvo oslobađanje” i kako je riječ “oslobađanje” jedna od onih koje posljednjih mjeseci muče obitelj Dodik.

“Meni i mojoj obitelji, za razliku od Milorada Dodika koji je u kriminal uveo i vlastitu djecu, nije potrebno nikakvo oslobađanje. ‘Oslobađanje’, ‘odvjetnici’, ‘optužnica’ i ‘zatvor’ vjerojatno su riječi koje već mjesecima muče obitelj Dodik. O majci Milorada Dodika neću uopće dati nikakve komentare. Toj ženi dovoljno je teško zbog same činjenice što je majka Milorada Dodika i što je rodila čovjeka koji će ostati upamćen kao povijesna sramota”, rekao je Isak.

“Svaka konferencija Milorada Dodika baci me u razmišljanje. Zaista sam uvjeren kako bi za građane entiteta RS bilo bolje kada bi na funkciju predsjednika RS-a postavili panj. I panj ima bolje manire od pojave koja se odaziva na ime ‘Milorad Dodik'”, rekao je federalni ministar unutarnjih poslova.