Bivši igrač Slaven Belupa i trener pijan gušio suprugu. Dobio zabranu približavanja od samo osam dana

Pušten je uz određenu zabranu približavanja u trajanju od samo osam dana

23.12.2020., Lekenik - Policija kontrolira propusnice na izlazu s autoceste prema Sisku kod Lekenika. Od danas je na snazi zabrana napustanja zupanija koja ce trajati do 8. sijecnja iduce godine. Za putovanje iz zupanije u kojoj gradjani imaju prijavljeno prebivaliste ili boraviste u drugu zupaniju potrebno je imati propusnicu koju izdaje Nacionalni stozer civilne zastite. Photo: Marin Tironi/PIXSELL
FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Koprivnička policija podnijela je optužni prijedlog protiv bivšeg nogometaša Slavena i sadašnjeg nogometnog trenera. Osumnjičen je da je tijekom ljeta u obiteljskoj kući vrijeđao svoju suprugu. U jednom trenutku u srpnju ove godine ju je gušio.

Riječ je o bivšoj rukometašici Podravke iz “zlatne generacije” 90-tih, doznaje Glas Podravine.

Od jutra ju vrijeđao, a onda i napao

“Okrivljeni se nasilnički ponašao u obitelji, prema supruzi, pod utjecajem alkohola 1,74 promila konstantno ju je, od 7 sati pratio po kući i vrijeđao riječima: ‘Krmačo jedna, đubre, mrcina’ itd., te je oko 17:45 sati u toaletu obiteljske kuće i fizički napao. Lijevom rukom uhvatio ju je za vrat i gušio, što je istu uznemirilo te povrijedilo njezino dostojanstvo”, navodi policija u optužnom prijedlogu.

Iz policije traže pokretanje prekršajnog postupka, određivanje mjere zabrane prilaska i održavanja veze sa suprugom te novčanu kaznu u iznosu od 260 eura.

Bivši nogometaš je nakon prijave nasilja bio u pritvoru kako bi se otrijeznio. Pušten je uz određenu zabranu približavanja u trajanju od samo osam dana.