Bivši pobjednik Supertalenta osumnjičen za pljačkanje zlatarnica. Navodno je ukrao 140.000 eura

Pobjedio je prije sedam godina i osvoji 200.000 kuna

12.06.2016., Zagreb - U Kineskom paviljonu Zagrebackog velesajma odrzana finalna emisija Supertalenta. Pobjednik Petar Bruno Basic."nPhoto: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Zagrebačka policija je danas objavila kako je završila istragu nad 31-godišnjim muškarcem zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništva, jedno kazneno djelo krađe i tri kaznena djela krivotvorenja isprave na području Grada Zagreba.

Razbojnik kojeg policija spominje je Petar Bruno Basić, pobjednik Supertalenta 2016. godine, piše Jutarnji list. Policija Basića tereti za pljačke teške 140 tisuća eura.

Sumnja se da je Basić 18. srpnja, te 1. kolovoza 2023. godine počinio dva kaznena djela razbojništva u dvije zlatarnice. Navodno je opljačkao zlatarnicu to u Zagrebu, u Ulici Vice Vukova, koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra, te drugu zlatarnicu u Sesvetama u Ninskoj ulici.

Pokrao dvije zlatarnice i skladište

Tražio bi od zaposlenika da mu pokažu zlatni nakit, a kada bi ga oni stavili na pult, Basić bi čekao trenutak kada više nije bilo drugih kupaca, da bi tada suzavcem pošpricao zaposlenika i s pulta uzeo zlatni nakit s kojim bi onda pobjegao.

Do zlatarnica bi došao autom na koji je stavio nepripadajuće registracijske oznake koje je ranije ukrao s drugih automobila. Maskirao bi se na glavu stavivši francusku kapu i na oči dioptrijske naočale. Novac koji je zaradio od prodaje ukradenog zlata, trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzan život.

Sumnja se da je ukrao i više artikala iz skladišta trgovačkog centra u Zagrebu, Buzinski Krči, gdje je početkom srpnja došao automobilom na koji je stavio ukradenu registraciju. Basić je nakon istrage poslan u pritvor.

Pobijedio i osvojio 200.000 kuna

Petar Bruno Basić zaradio je 200.000 kuna u Supertalentu koji se održavao sedam godina. U showu je izvodio plesne točke na šipki, predstavljajući se kao trener fitnessa, a njegove izvedbe oduševljavale su žiri i publiku.

Jutarnji list piše da je Basić 2017. godine postao ročnik Hrvatske vojske i položio prisegu u 20. naraštaju ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Požegi, a glavna motivacija za prijavu bio mu je otac, bivši zapovjednik Počasno-zaštitne bojne Glavnog stožera HV-a te istaknuti sudionik Domovinskog rata.