Bivši specijalac uhvatio dječaka za vrat i derao se: 'Poklao sam pola Vukovara, nije mi problem ni tebe i tvoju obitelj'

Dječaka je dočekao na autobusnoj stanici u jednom mjestu u Slavoniji i napao ga

FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Protiv 56-godišnjaka iz Vinkovaca, inače bivšeg specijalca, podignuta je optužnica nakon što je prošle godine u listopadu na autobusnom stajalištu u jednom mjestu u Slavoniji prijetio 15-godišnjem dječaku, piše N1. Dječaka je dočekao na stanici kada se dijete vraćalo iz škole.

Tinejdžera je optuženi mušukarac uhvatio rukom za vrat, a zatim i za majicu. Dijete je palo na tlo, a ovaj mu je zaprijetio: ”Poklat ću tebe i tvoju obitelj. Poklao sam pola Vukovara, nije mi problem ni vas, čekat ću vas u Vukovaru. Nije mi problem izvaditi ti grkljan”.

Tužiteljstvo je državnom odvjetništvu priložilo medicinsku dokumentaciju žrtve i nalaz vještaka te zapisnik o ispitivanju žrtve, kao i iskaze četvero dječakovih prijatelja. DORH je dobio i snimku poziva koji je dječak uputio nakon napada.

‘Nisam ga napao ni prijetio’

56-godišnjak negira da je prijetio učeniku, kao i to da je na njega nasrnuo. U obrani je rekao da se tinejdžer ozlijedio kada je ”preskakao živicu i udario u spomenik kraj autobusnog stajališta”. Kaže da mu se sin požalio da ga u školi maltetiraju pa je reagirao, no da mu sin želio otkriti s kime je točno imao problema.

Tužiteljstvo traži da se napadaču odredi uvjetna kazna od šest mjeseci s rokom kušnje od jedne godine.