Bivši suradnik Milana Bandića: 'Ako se ne zaustavi odvoz otpada, pozvat ćemo na blokadu Jakuševca'

'Mi pričamo o ostavkama, a bilo bi puno bolje da govorimo o uhićenjima', poručio je Ivica Lovrić

FOTO: Screenshot N1

Klub neovisnih zastupnika u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Barić-Fortuna-Lovrić-Rusak na konferenciji za medije pozvao je odgovorne da žurno zatvore odlagalište otpada Jakuševec i prestanu ugrožavati zdravlje i živote radnika ZG Holdinga i stanovnika Zagreba.

U odronu otpada na Jakuševcu u ponedjeljak ozlijeđeno je nekoliko radnika Čistoće Zagrebačkog holdinga, među kojima 59-godišnjak kojemu je u bolnici amputirana ruka.

“Ukoliko odmah ne zaustavite dovoz otpada, pozvat ćemo građane na blokadu odlagališta otpada Jakuševca”, poručio je Ivica Lovrić, nekada bliski suradnik sada pokojnog Milana Bandića. “Mi pričamo o ostavkama, a bilo bi puno bolje da govorimo o uhićenjima. Netko je zaslužio da bude itekako sankcioniran za ovo što se čini”, dodao je.

Drugi odron otpada u nekoliko tjedana

Odgovorne također pozivaju da odmah zaustave nezakonito odlaganje biootpada na Čretu. Iz Kluba neovisnih zastupnika u Gradskoj skupštini Zagreba kažu kako stanovnici Čreta u sjevernom djelu grada svjedoče dovoženju biootpada u tamošnju kompostanu iako, tvrde, ta kompostana nije namijenjena biootpadu iz kućanstava, nego zbrinjavanju biljnog materijala iz Zrinjevca.

Također, iz Kluba neovisnih zastupnika zahtijevaju žurnu istragu Državnog odvjetništva, Državnog inspektorata i policije te utvrđivanje odgovornih. Traže i neovisno utvrđivanje trenutne sigurnosti na odlagalištu Jakuševec i da se odlagalište ponovno otvori tek kada neovisni stručnjaci utvrde da je sigurno za radnike i građane.

Podsjetimo, na gradskom odlagalištu otpada i prije nekoliko tjedana je došlo do velikog odrona, uslijed jakih kiša koje su pogodile Zagreb.