Bizaran obrat u slučaju 'pretučenog' 16-godišnjaka u Zagrebu. Sve je izmislio da prikrije kako se ozlijedio

Konstatirana su mu višestruka nagnječenja i oguljotine u području gornjeg ekstremiteta, glave i grudnog koša

13.12.2022., Zagreb - Intervencija policije i vatrogasaca u Fonovoj ulici radi navodne eksplozije i pozara stana. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebačka policija upravo je objavila nadopunu vijesti koju su objavili jutros, a prema kojoj je 16-godišnjaka na Trešnjevci napalo i teško ozlijedilo nekoliko muškaraca. Sudeći po njihovom priopćenju, taj događaj nije se uopće dogodio.

PU zagrebačka objavila je kako su njihovi službenici utvrdili da je 16-godišnjak “članici obitelji lažno naveo da ga je tog dana u večernjim satima napalo nekoliko muškaraca”.

Time je, piše policija, članicu obitelji doveo u zabludu oko teških ozljeda, te se napad nikada nije dogodio.

Niz teških ozljeda

Razlog za takav mladićev iskaz je bila njegova namjera da “prikrije način na koji se teško ozlijedio”, no policija ne navodi što se točno dogodilo. Podsjetimo, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb dr. Goran Roić kazao je za 24sata da je 16-godišnjak zaradio niz teških ozljeda.

“Konstatirana su višestruka nagnječenja i oguljotine u području gornjeg ekstremiteta, glave i grudnog koša, te koštani prijelom u području gornjeg ekstremiteta zbog čega je učinjena imobilizacija”, kazao je Roić.