Boeing u kojem je umro jedan putnik upao u zračni džep, objavljene snimke s traumatičnog leta

Vlasti u Bangkoku kažu da je smrtno stradali putnik vjerojatno imao srčani udar

Zrakoplov Singapore Airlinesa koji je u utorak prinudno sletio u Bangkok, tijekom leta je upao u takozvani ‘zračni džep’ u tajlandskome zračnom prostoru prije nego što je naišao na snažne turbulencije, pri čemu je poginuo 73-godišnji muškarac, a sedam je osoba teže ozlijeđeno, rekao je dužnosnik zračne luke.

Vlasti u Bangkoku kažu da je smrtno stradali putnik vjerojatno imao srčani udar dok je zrakoplov, prema alatu za praćenje letova Flightradar24, naglo padao s visine od oko 11. 800 metara na 9.950 metara iznad Andamanskog mora na zapadnoj obali Burme. Podaci praćenja leta pokazuju da je letjelica pala više od 1800 metara u samo pet minuta.

Sedam osoba je teško ozlijeđeno.

Snažne turbulencije

Zrakoplov Boeing 777-300ER, koji je jučer poletio iz londonske zračne luke Heathrow nešto poslije 22 sata, naišao je na ‘snažne turbulencije’ nakon 11 sati leta, koji je trebao trajati 13 sati.

Generalni direktor zračne luke Suvarnabhumi, Kittipong Kittikachorn na konferenciji za novinare je rekao da je 73-godišnji putnik, britanski državljanin, vjerojatno umro od posljedica srčanog udara, dok je sedam teško ozlijeđenih osoba zadobilo ozljede glave. Dodao je da je hospitaliziran i jedan član posade.

Ukupno osamnaest osoba je hospitalizirano, a 12 ih je zadržano na liječenju u bolnicama, priopćio je Singapore Airlines.

Zračni džep

Zrakoplov je upao u zračni džep dok je kabinsko osoblje posluživalo doručak, a potom je naišao na turbulencije, zbog čega su piloti zatražili hitno slijetanje, rekao je Kittikachorn.

Kazao je da je većina ozlijeđenih udarila glavom o kabinski dio za prtljagu koji se nalazi iznad, pri čemu su dobili teže ozljede glave. Kittikachorn je istaknuo da je većina putnika s kojima je razgovarao bila vezana sigurnosnim pojasom. Kittikachorn je rekao i da su neki putnici s lakšim ozljedama već napustili bolnicu.

Zrakoplovna tvrtka Singapore Airlines izrazila je najdublju sućut obitelji preminulog putnika. “Singapore Airlines izražava najdublju sućut obitelji preminulog. Duboko se ispričavamo zbog traumatičnog iskustva koje su naši putnici i članovi posade pretrpjeli na ovom letu”, priopćio je zrakoplovni prijevoznik, dodavši da surađuje s tajlandskim vlastima na pružanju sve potrebne pomoći.