Brutalan napad na splitskoj Rivi. Muškarac prisluškivao dvije žene, pa pomahnitao i divljački ih pretukao

Pozvana je i Hitna pomoć, budući da je jedna od žrtava krvarila

30.03.2024., Split- Navijaci po rivi i policija Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Sredovječni muškarac, gost kafića, jutros je pretukao dvije žene na splitskoj Rivi. Kako od svjedoka doznaje Dalmatinski portal, povod je bio njihov privatni razgovor uz kavu kojeg je on ‘prisluškivao’. Nakon što ih je izudarao, počeo je bježati.

U pomoć ženama odmah su priskočili građani, a dio je krenuo za njim da ga spriječe u bijegu. Hvatali su ga i ljudi koji su na štekatima u sklopu predizborne kampanje predstavljali svoje programe. Potom je stigla i policija, potvrdili su da raspolažu s informacijama o identitetu napadača.

Policija uhitila napadača

Policija je za Dalmatinski portal potvrdila da je napadač uhićen. “Nastavno na događaj danas oko 11 sati na splitskoj Rivi obavještavamo da je osoba koja se dovodi u svezu s događajem pod nadzorom policije”, priopćili su. Policija je dva sata tragala za napadačem, a neslužbeno se doznaje da je napadač sam došao u policijsku postaju.

Na mjesto događaja stigla je i Hitna pomoć, budući da je jedna od žena krvarila, piše Dalmatinski portal. Novinar Slobodne Dalmacije razgovarao je s napadnutim ženama Anamarijom Stanić, specijalisticom nacionalne sigurnosti i njezinom tetom poznatom splitskom ginekologinjom Marijom Divić. Kako doznaju, cijeli incident krenuo je zbog politike.

Razgovarale su o Karolini Vidović-Krišto

Naime, dvije žene razgovarali su o Karolini Vidović-Krišto, o kojoj nisu iznijele najbolje mišljenje i to je očito iznerviralo muškarca. “Nakon toga, došao je do mene i rekao da mi treba tableta za smirenje. Rekla sam mu da nema pravo petljati se u naš razgovor, što ga je još više iznerviralo i bio je jako neugodan. Vrlo brzo je ustao, unio mi se u lice, a ja sam od straha prema njemu bacila čašu”, ispričala je žrtva napada.

“Nakon toga on je mene boksačkim zamahom udario, zamantalo mi se, a onda moja hrabra teta stala između nas, međutim onda je i nju udario i to perfidno, s leđa”, dodala je Anamarija.