Cure novi detalji skandala: bestidna učiteljica koja je uhvaćena gola u klinču s učenikom supruga je top dužnosnika Pentagona

Učiteljica Ward bila je na zamjeni u školi koju je pohađala njena žrtva

Učiteljica iz Nebraske, koja je uhvaćena gola u automobilu s maloljetnim učenikom, udana je za visokopozicioniranog dužnosnika američke vlade, otkrili su službeni spisi i objave na društvenim mrežama. Četrdesetpetogodišnja učiteljica Erin Ward navodno je priznala da je imala seksualne odnose sa 17-godišnjakom, učenikom srednje škole Burke u gradu Omaha, savezna država Nebraska, gdje je radila kao zamjena.

Ward je uhvatio njen kolega, zaposlenik škole, kada je nabasao na nju i učenika u stražnjem dijelu automobila. Zaposlenik je Ward potom prijavio za kazneno djelo seksualnog zlostavljanja. Time što je imala seksualne odnose s tinejdžerom, Ward je također optužena da je prevarila svog supruga, zamjenika direktora u američkom Ministarstvu obrane. Bračni par ima troje djece, pokazuju njihove objave na društvenim mrežama.

Suprug taman dovršava doktorat

Njen suprug Doug Ward je nakon školovanja na Harvardu proveo gotovo 20 godina u Američkom strateškom zapovjedništvu, jednom od ujedinjenih borbenih zapovjedništava unutar Ministarstva obrane, smještenom u zračnoj bazi Offutt u Omahi, prema njegovoj stranici na LinkedInu. Njegovo zapovjedništvo zaduženo je za otkrivanje i odvraćanje napada na SAD i njegove saveznike.

Karijeru je započeo kao šef ogranka 2005. godine, a ove veljače unaprijeđen je u zamjenika direktora zapovjednikove akcijske skupine, navodi se na njegovu profilu. Uz Harvard, Ward je stekao diplome i sa Sveučilišta Illinois, Sveučilišta Bellevue i Harvard Extension School. Trenutno je na doktoratu obrambenih i strateških studija na Sveučilištu Missouri State, navodi se na njegovu LinkedIn profilu.

Nije optužena za silovanje

Erin Ward uhićena je rano u subotu, oko tri sata u noći, kada su zamjenici šerifa okruga Douglas pronašli kako se navodno upušta u seksualne odnose s tinejdžerom u automobilu koji je dijelila sa suprugom. Policajci su se javili na dojavu o sumnjivom automobilu, parkiranom u slijepoj ulici. Kad su provirili u vozilo, vidjeli su golu učiteljicu s poluodjevenim tinejdžerom na stražnjem sjedalu, navodi šerifov ured.

Uspaničeni tinejdžer se prebacio na vozačko sjedalo i odjurio automobilom, no sudario se dva bloka dalje. Tada je izašao i pobjegao pješice. Erin Ward ostala je u autu, gdje se obukla i potom navodno priznala da je spavala s tinejdžerom. Policija je kod nje pronašla iskaznicu za javne škole Omahe, a priznala je da je radila kao zamjena u nizu škola na tom području, navodi New York Post.

Srednjoškolac je kasnije pronađen kako se skriva u dvorištu odjeven samo u majicu i donjem rublju, navodi šerif. Budući da je tinejdžer bio stariji dobne granice za pristanak u Nebraski, učiteljica je izbjegla optužbe za silovanje, ali ju je za seksualno zlostavljanje tužio zaposlenik škole.