Dan žalosti u Imotskom zbog dvojice mladića poginulih u prometnoj, treći se bori za život. 'Išli su u klub, bili su dobri momci'

Od dvojice teško ozlijeđenih, jedan se bori za život

01.11.2023. Imotski - U prometnoj nesreci smrtno stradala dva mladica Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

U noći na srijedu na državnoj cesti u zaseoku Kutleše kod Imotskog poginula su dvojica mladića u dobi od 20 i 17 godina. Druga dvojica u dobi od 19 i 18 godina teško su ozlijeđena i nalaze se u splitskoj bolnici, jednome se liječnici bore za život.

Četvorica mladih Imoćana krenula su prema Posušju u BiH i samo petstotinjak metara prije graničnog prijelaza došlo je do tragedije. Vozač je u zavoju izgubio kontrolu nad automobilom, udario u metalnu ogradu, sletio s prometnice, nastavio se kretati pedesetak metara i zabio se u stari suhozid. Uz hitnu pomoć, intervenirali su policajci i vatrogasci. Očevid je obavljen, očekuju se službene informacije o ovoj tragediji.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL Ivo Cagalj/PIXSELL

Dvojica na mjestu preminula

Na mjestu događaja preminuli su vozač i suvozač, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija. Teško su ozlijeđeni njihovi prijatelji sa stražnjih sjedala. Vozilom hitne pomoći prevezeni su u KBC Split s teškim i višestrukim ozljedama.

Pročelnik Objedinjenog bolničkog prijema, dr. Josip Krnić navodi da je jedan od hospitaliziranih i nalazi se na intenzivnoj njezi. “U ovom trenutku je u životnoj opasnosti”, kazao je. Riječ je o 18-godišnjem mladiću. Drugi pacijent je izvan životne opasnosti.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL Ivo Cagalj/PIXSELL

Bili su prijatelji i dobri dečki

“Bili su prijatelji, družili su se i bili su dobri momci. Obitelj preminulog dvadesetogodišnjaka ima ugostiteljski objekt u gradu Imotskom i tu večer su baš tu pojeli pizzu. Ostali prijatelji su već bili u susjednom Posušju u jednom diskoklubu. Oni su dvojili hoće li uopće otići do Posušja ili ostati u Imotskom. I eto što se dogodilo”, kazali su za 24sata prijatelji stradalih mladića.

“Bili su pristojni i radišni mladi ljudi. Jadne njihove obitelji”, navode susjedi. “Poznavao sam mladiće, dvije godine pio sam kavu s tim dečkima. Nisam sinoć mogao spavati, došao sam ovdje. I moj je unuk htio ići, ali sam mu rekao da ću ga ja odvesti. Svakih pet mjeseci dogodi se ovakav problem, ne mogu to objasniti. Ne znam je li uzrok magla ili loši uvjeti… Ovome je uzrok brzina i neiskustvo”, kazao je jedan Imoćanin.

Gradonačelnik Ivan Budalić donio je odluku o proglašenju Dana žalosti. “Iskreno suosjećamo s obiteljima poginulih momaka, naših susjeda, dijelimo njihovu bol, naše su misli i molitve s njima. Teško ozlijeđenima želimo brz oporavak”, rekao je.