Danima se o Vladimiru Kočišu Zecu šire jezive lažne vijesti. Sada se i on oglasio: 'Živ sam i zdrav. Netko me uzeo na zub'

Društvene mreže pune su lažnih vijesti da je pjevač umro ili upao u 'neviđene skandale'

FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL/FB

Proteklih tjedana se na društvenim mrežama šire lažne vijesti o pjevaču i gitaristu grupe Novi Fosili, Vladimiru Kočišu Zecu. Neke od objava tvrde da je Zec upao u neke “neviđene skandale” zbog kojih mu je “karijera u opasnosti”. Uz prilično loše fotografije koje su očito generirali razni AI alati, a koje djelomično podsjećaju na Zeca, stoji da pjevačev skandal “šokirao cijeli svijet”.

Objava je plaćena, a link vodi na portal prepun lažnih vijesti, koji je u međuvremenu ugašen. U jednom od tih članaka, prema pisanju 24 sata, stajalo je da se Zec ‘našao pod prijetnjom sudskog postupka od strane Hrvatske narodne banke zbog izjava koje je dao uživo u programu’.

Druge objave kažu da je Zec umro. Uz crno-bijele fotografije pjevača, u objavama stoji da je “Zemlja je izgubila jednog od svojih najpoznatijih glazbenika” ili “Tužan je dan za Hrvatsku: opraštamo se od Vladimira Kočiša Zeca”.

Zec: ‘Netko me uzeo na zub’

Na sve te lažne vijesti reagirao je i pjevač, koji je sam bio primoran potvrditi da nije umro. “Gluposti. Za svaku osudu. Netko me uzeo na zub. Nemoguće pronaći izvor, tako da ću to ignorirati”, rekao je Zec.

“Objavio sam na Facebooku da sam živ i zdrav. To mi je bilo važno zbog prijatelja, jer su se neki od njih uplašili. To nije za šaliti se. Nisam jedini kome to rade. Kad se umiješa umjetna inteligencija ode sve k vragu”, zaključio je pjevač.