Danny Masterson, zvijezda hit serije Lude sedamdesete, osuđen na najmanje 30 godina zatvora zbog silovanja

Mogao bi u zatvor do kraja života

NASHVILLE, TN - JUNE 07: Danny Masterson speaks during a Launch Event for Netflix "The Ranch: Part 3" hosted by Ashton Kutcher and Danny Masterson at Tequila Cowboy on June 7, 2017 in Nashville, Tennessee.   Anna Webber/Getty Images for Netflix/AFP (Photo by Anna Webber / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
FOTO: Getty Images via AFP

Američki glumac Danny Masterson (47) osuđen je zbog silovanja dviju žena. U zatvor ide na najmanje 30 godina, a maksimalna kazna je doživotna.

Tužitelji su tvrdili da se Masterson oslanjao na svoj status istaknutog scijentologa kako bi izbjegao kaznu. Sutkinja Charlaine Olmedo danas je njegovim žrtvama dopustila da pročitaju svoje izjave prije izricanja presude.

Sutkinja je odbila zahtjev njegovog odvjetničkog tima za novim suđenjem. Glumac je osuđen nakon što su tri žene svjedočile da ih je seksualno napastovao u svom domu u Hollywoodu od 2001. do 2003. godine – na vrhuncu svoje televizijske slave.

Navodno im je dao drogu

Jedna od njegovih žrtava rekla je da im je dao drogu prije samog silovanja. Glumac je proglašen krivim za silovanje dvije od tri žene koje su ga optužile.

Optužbe treće žene su poništene, a tužitelji su rekli da ne planiraju ponovno suđenje. Nakon što mu je izrečena kazna, Masterson je odveden u zatvor s obzirom na to da postoji opasnost od bijega.

Masterson je inače najpoznatiji po svojoj ulozi Stevena Hydea u humorističnoj seriji Lude sedamdesete. Po prvi je put optužen za silovanje 2017. na vrhuncu pokreta #MeToo.

Utjecaj Scijentološke crkve?

On je odbacio optužbe. Tijekom suđenja, tužitelji su tvrdili da je Scijentološka crkva pomogla u prikrivanju napada, a iz crkve su to kategorički odbacili.

U vrijeme napada, Masterson i sva trojica njegovih tužitelja bili su scijentolozi. Nekoliko je žena reklo da su im trebale godine da istupe jer su ih dužnosnici Scijentološke crkve odvraćali od prijave silovanja policiji.

Dužnosnici iz Scijentološke crkve rekli su jednoj od žrtava da će biti izbačena iz organizacije ako ne potpiše ugovor o povjerljivosti i prihvati isplatu od 400 tisuća dolara.