Degutantno. Španjolsku novinarku u javljanju uživo muškarac uhvatio za stražnjicu. Uhićen je

Novinarka je pred kamerama kasnije pitala muškarca 'mora li je stvarno dirati', a on je sve negirao

FOTO: Twitter Cuerpospolicia1

Španjolska policija uhitila je muškarca pod sumnjom da je seksualno napao novinarku tijekom javljanja uživo u televizijski program. Isa Balado izvještavala je o madridskoj pljački kada joj je muškarac prišao i, kako se može vidjeti na snimci, dodirnuo je po stražnjici.

 

Balado je pokušala nastaviti s javljanjem, ali ju je voditelj iz TV studija prekinuo. “Isa, oprosti mi što te prekidam… Ali je li te upravo uhvatio za stražnjicu?” upitao je Nacho Abad. Novinarka je to potvrdila, a Abad joj je rekao da snimi “idiota”, nakon čega se kamera pomaknula i prikazala novinarku i muškarca koji stoji pokraj nje smiješeći se.

“Koliko god želiš pitati s kojeg smo kanala, moraš li me stvarno dirati za stražnjicu? Vodim emisiju uživo i radim”, rekla mu je Balado pred TV kamerom. Muškarac je negirao da ju je dotaknuo, a dok se udaljavao, izgleda da joj je dotaknuo i kosu.

 

‘Agresori pred kamerama su nepoželjni’

Policija je kasnije objavila da je muškarac uhićen zbog navodnog napada na novinarku, piše BBC. Mediaset Espana, vlasnik informativnog programa, izdao je priopćenje u kojem izražava podršku Balado nakon “apsolutno nepodnošljive situacije” koju je doživjela te “kategorički odbacuje svaki oblik uznemiravanja ili agresije”. Španjolska ministrica rada Yolanda Díaz također se oglasila povodom incidenta kazavši da ne bi trebao proći nekažnjeno.

“Mačizam je ono zbog čega novinari trpe ovakve seksualne napade, a agresori pred kamerama su nepoželjni”, napisala je na X-u, bivšem Twitteru. Ovaj incident dogodio se u trenutku velike rasprave u španjolskom društvu, koju je potaknuo bivši predsjednik španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales poljubivši nogometašicu u usta tijekom proslave naslova.

Nakon tjedana žestokih kritika, Rubiales je nedavno podnio ostavku na mjesto predsjednika Španjolskog nogometnog saveza.