Denis Buntić snimljen na dolasku u policijsku postaju, gdje se mora javljati svaki dan. Čeka se odluka o pritvoru

Uz to, Buntiću je izrečena mjera zabrane prilaska supruzi na manje od 100 metara

28.09.2023., Ljubuski, Bosna i Hercegovina - Opcinski sud u Ljubuskom odredio je bivsem rukometnom reprezentativcu Denisu Bunticu da se mora se svakodnevno javljati u policiju i da ne smije svojoj supruzi prilaziti na manje od 100 metara. Supruga Klara Buntic prijavila ga je prosli petak za obiteljsko nasilje, a tvrdi da ju je fizicki zlostavljao i ranije. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Fotografi su jutros snimili Denisa Buntića kako dolazi u policijsku postaju, gdje se mora javljati svaki dan. To mu je odredio Općinski sud u Ljubuškom nakon što ga je supruga Klara Buntić prošlog vikenda prijavila za obiteljsko nasilje.

Podsjetimo, Buntić je bio nakratko i uhićen, a sud ga je ubrzo pustio uz mjeru zabrane prilaska supruzi na manje od 100 metara te obvezu svakodnevnog javljanja policiji.

Denis Buntić fotografiran jutros Ivana Ivanovic/PIXSELL
Mora se svakodnevno javljati u policiju i ne smije svojoj supruzi prilaziti na manje od 100 metara Ivana Ivanovic/PIXSELL
Supruga Klara Buntić prijavila ga je prošlog petka Ivana Ivanovic/PIXSELL

Mučna audiosnimka

Nakon što Denisu Buntiću nije određen pritvor, Klara Buntić je istupila u više medija, tvrdeći da strahuje za vlastiti život. Također, medijima je poslala mučan 10-minutni audiozapis napada.

“Teško je to slušati? Ja to živim. Moje dijete to živi. To je teško. Ne znamo hoćemo li doživjeti sutra. Nisam napravila snimku da bih je objavila u medijima. Htjela sam imati dokaz, znala sam da nikad neću imati svjedoke. Da će biti moja riječ protiv njegove. Vjerovala sam da će netko od nadležnih reagirati kad čuje snimku. Da ću zbog snimke izbjeći ovo što se sada događa i da ću naći mir za sebe i dijete. Ali pušten je nakon manje od 48 sati! Ja nemam izbora, zato želim da se objavi na portalu. Javno. To je naša posljednja šansa”, rekla je Klara za Jutarnji.

Inače, u Buntićevoj obiteljskoj kući pronađen je i arsenal oružja.

Na sudu mu radi majka

Županijski sud sa sjedištem u Širokom Brijegu odbacio je jučer zahtjev za izuzećem Općinskoga suda u Ljubuškom pa će ovaj sud morati donijeti odluku hoće li prihvatiti ponovljeni zahtjev tužiteljstva za određivanjem pritvora bivšem rukometašu.

Kako su izvijestili iz Zapadnohercegovačkog županijskoga suda, sudsko vijeće kojim je predsjedao sudac Franjo Ravlija odbacilo je u srijedu zahtjev Općinskoga suda u Ljubuškom koji je tražio izuzeće po pitanju žalbe tužiteljstva budući da u toj sudskoj instituciji dugi niz godina radi Buntićeva majka. Općinski sud u Ljubuškom je takav zahtjev uputio smatrajući da se na taj način osigurava objektivnost odlučivanja u ovome predmetu.

Sudsko vijeće Županijskoga suda u Širokom Brijegu je negativnu odluku donijelo iz formalnih, proceduralnih razloga jer je zahtjev za izuzećem uputio nenadležni sudac izvanraspravnoga vijeća Suda u Ljubuškom.