Đerek: 'Na moje bivše radno mjesto postavljena je vjeroučiteljica'

Đerek tvrdi da je situacija oko Banožića puno dublja

10.07.2023., Split - Konferencija u Gradskoj vijecnici, Stop nasilju nad duznosnicima i sluzbenicima koji uvode red.

Govornici: gradonacelnik Splita Ivica Puljak, zamjenik gradonacelnika Bojan Ivosevic i procelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Maja Djerek. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zviždačica Maja Đerek je na N1 komentirala sukob interesa u kojemu se našao ministar obrane Mario Banožić, a otkrila je i tko je došao na njeno bivše radno mjesto direktorice Sektora za pravne poslove u Državnim nekretninama.

Što se Banožićeve situacije o dodjeli stana tiče, kaže da se radi o puno dubljoj priči. “Ne samo da je sam sebi potpisao rješenje za stan nego je i sam sebi dodijelio stan na koji nije imao pravo. Zaboravlja se da je po službenim podacima na uređenje tog stana potrošeno više od 360 tisuća kuna”, rekla je.

Inače, Visoki upravni sud odlučio je kako je pritom bio u sukobu interesa, ali Đerek kaže da ne želi da taj pravorijek bude bacanje prašine u oči svima nama.

‘U normalnoj državi Banožić ne bi više bio ministar’

“Radi se o milijunskim pogodovanjima koja je ministar Banožić radio. U svakoj iole normalnoj državi Banožić ne bi više bio ministar. Ne samo zbog stana nego i zbog svih ostalih malverzacija i pogodovanja dok je bio ministar državne imovine”, rekla je.

Što se tiče njezinog bivšeg radnog mjesta, Đerek kaže da ga je popunila vjeroučiteljica. “Na moje bivše radno mjesto stavljena je učiteljica religijske kulture koja se sad bavi milijunskim iznosima ugovora o zakupu”, rekla je.

Gostovanje na N1 zaključila je izjavom o važnosti decentralizacije. “Decentralizacija je jedan snažan antikorupcijski model. Nisam ostavila kaos u Splitu iza sebe, u tih 7 mjeseci sam napravila pomake koje nitko nije napravio 20 godina. Sve što je v.d. pročelnica napravila prije mene, morala sam proslijediti institucijama. Nakon Ivice Puljka sam naišla na još veći nered, a ono što je ostalo iza mene tek će se vidjeti”, zaključila je.