Deseci putnika na višesatnom letu odjednom počeli povraćati, nitko ne zna što se dogodilo. Na aerodromu ih dočekali kontigenti hitne

Iz Condor Airlinesa kažu da je pokrenuta istraga kako bi se otkrio uzrok razbolijevanja 70 putnika

Passengers stand in the check-in area of German airline Lufthansa during a strike action by ground crews, services staff and security personnel, at Frankfurt's International Airport, western Germany, on early February 20, 2024. Union Verdi called on ground staff at Lufthansa to stage a walkout on February 20, 2024 across Germany's biggest airports, in the latest strike to plague the country in recent weeks. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
FOTO: AFP

U Zračnoj luci Frankfurt u četvrtak je intervenirala hitna služba zbog više desetaka putnika kojima je pozlilo tijekom leta DE2315 Condor Airlinesa s Mauricijusa za Frankfurt. Kako piše N1, 70 od 290 putnika tijekom leta iznenada je prijavilo simptome poput mučnine i povraćanja.

Sletjeli su u Frankfurt oko 17:30, a zrakoplov je odmah dočekao veliki kontingent hitnih službi. Zatražena je pomoć susjednog grada i okruga.

Pokrenuta istraga

Glasnogovornica Condora potvrdila je incident i dodala da od nitko od članova posade nije osjetio slične simptome. ”Posada je educirana i obučena za ovakve posebne situacije. Nakon pažljivog ispitivanja cjelokupne situacije let je nastavljen, a zrakoplov je sigurno sletio u Frankfurt, gdje su medicinski stručnjaci bili dostupni za brigu o pogođenim putnicima”, rekla je.

Na pitanje jesu li putnici nešto pojeli, od čega im je svima pozlilo, glasnogovornica kaže da je pokrenuta istraga. ”Condor blisko surađuje sa svim odgovornim partnerima i vlastima. Trenutno nema dostupnih rezultata. Općenito ne želimo nagađati o uzroku, primjerice o pojedinačnim jelovnicima koji su se nudili u zrakoplovu a koji su bili pripremljeni na Mauricijusu”, poručila je.