Detalji krvoprolića u Zagrebu. Kuhinjskim nožem izbo muškarca nakon svađe zbog 15 eura duga

Ubojica je već od ranije poznat policiji zbog zlouporabe droga i krađa

03.11.2023., Zagreb - U naselju Precko doslo je do fizickog sukoba dva muskarca. Jedan od njih je ostrim predmetom izbo drugoga nakon cega je preminuo. Photo: Pixsell/PIXSELL
FOTO: Pixsell/PIXSELL

U zagrebačkom kvartu Prečko, u stan u Ulici Josipa Slavenskog, prošli tjedan dogodio se krvavi obračun 48-godišnjaka i 38-godišnjaka, a razlog je bio dug od 15 eura, doznaje N1.

Mlađi muškarac odbio je vratiti dug zbog čega je onda stariji napao njegovu invalidnu majku. Stariji muškarac je inzistirao da majka plati traženi iznos. Tada je 38-godišnjak dohvatio kuhinjski nož i nasrnuo na 48-godišnjaka i zadao mu nekoliko smrtonosnih uboda.

Ubojstvo zbog duga

Kako neslužbeno doznaje N1, 38-godišnjak je već od ranije poznat policiji zbog zlouporabe droga i krađa, a njegov stan bio je svojevrsna komuna gdje je živjelo još nekoliko ljudi koji su ranije bili ovisni o narkoticima.

Tužiteljstvo tvrdi da je došlo do ubojstva zbog 15 eura duga, što je potvrdila i osumnjičenikova majka. Uhićeni je, pak, tijekom ispitivanja uvjeravao kako je samo želio zaštititi mamu od nasilnika.

Određen mu je istražni zatvor kako ne bi ponovio kazneno djelo.