Detalji obiteljskog krvoprolića u Zagrebu. Policija mladića tereti za teško ubojstvo oca, dva dana prije zločina bio priveden

Osumnjičenik je trenutno u zdravstvenoj ustanovi

02.03.2024., Zagreb - Mladic je nozem ubio oca u kuci u Ulici Vinogradi 17 na Crnomercu. Policijski ocevid je u tijeku. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
FOTO: Zeljko Hladika/PIXSELL

Zagrebačka policija se u nedjelju oglasila s rezultatima očevida provedenog nakon ubojstva koje je dan ranije u Ulici Vinogradi na području Črnomerca počinio 26-godišnjak. On je, kao što smo pisali, osumnjičen da je ubio svog 51-godišnjeg oca, a policija ovaj zločin tereti kao teško ubojstvo zbog čega, prema Kaznenom zakonu, počinitelju prijeti dugotrajni boravak u zatvoru.

Kako je priopćila policija, do krvoprolića je došlo nešto prije 11 sati u stanu u prizemlju kuće kada je 26-godišnjak nožem više puta izbo oca koji je na mjestu preminuo. Osumnjičeni se zatim pješice dao u bijeg, ali policajci su ga ubrzo u blizini mjesta zločina uhitili i stavili pod nadzor.

Bio priveden zbog incidenta dva dana prije ubojstva

S obzirom da je osumnjičeni imao niz porezotina na ruci, prevezen je u Klinički bolnički centar „Sestre milosrdnice“ gdje mu je sanirana ozljeda, a zatim je upućen na daljnji pregled te je, kako navode u policiji, “zadržan na liječenju u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi”. Jučer je Dnevnik Nove TV izvijestio da, prema neslužbenim informacijama, počinitelj ima dijagnosticiranu shizofreniju te da je dva dana prije ubojstva bio priveden zbog sudjelovanja u incidentu u jednom kafiću.

U zagrebačkoj policiji najavljuju nastavak kriminalističkog istraživanja čim osumnjičeni bude otpušten iz zdravstvene ustanove. Očekuje se da će tada protiv njega biti podnesena i kaznena prijava za teško ubojstvo Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu iz kojeg su se također kratko oglasili o ovom slučaju. Priopćili su da je dežurna zamjenica u suradnji s ekipom za očevide i stručnim službama zagrebačke policije provela očevid kao i da je izdala uputnicu za prijevoz mrtvog tijela na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije, kao i nalog za obdukciju.