Detalji strašne smrti radnika na gradilištu autoceste A5. Penjao se na gusjenicu, a bager se odjednom samo pokrenuo

60-godišnjak je preminuo na licu mjesta

29.06.2023., Osijek - Vozaci Hitne pomoci na danasnji dan odrzali su prosvjde u znak podrske kolegi koji je dobio 30 dana zatvora te su upalili svoje sirene na 30 sekundi. U Osijeku nije odrzan prosvjed podrske niti su upaljene sirene na vozilima Hitne pomoci. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL/Ilustracija

Policijska uprava Osječko-baranjska objavila je detalje očevida nakon nesreće na radu kod Belog Manastira u kojoj je poginuo zaposlenik jedne građevinske tvrtke. Sve se dogodilo na gradilištu autoceste D5.

Muškarac koji je poginuo imao je 60 godina. Očevidom, koji su obavili policijski službenici Policijske postaje Beli Manastir u suradnji s inspektoricom zaštite na radu, utvrđeno je da je radnik rukovao radnim strojem.

On je u jednom trenutku izašao iz stroja, a po povratku i penjanju na gusjenicu se stroj, iz za sada neutvrđenih razloga, pokrenuo i pregazio 60-godišnjaka koji je na mjestu umro od zadobivenih ozljeda. Tijelo je prevezeno u Klinički bolnički centar Osijek, gdje će biti obavljena obdukcija.

Slučajno pokrenuo bager?

Glas Slavonije neslužbeno doznaje da je radnik iz Čepina i da je bio zaposlenik tvrtke Osijek-Koteks. Također, neslužbeno, javljaju i da je gusjenicama preko njega prešao bager kojim je upravljao.

Očevici su im kazali da pretpostavljaju da je radnik slučajno aktivirao ručicu koja pokreće bager rukom ili nečim drugim. Do nesreće je došlo s lijeve strane gradilišta buduće autoceste prema Mađarskoj.