Detalji strave kod Zagreba. Poginuli su 18-godišnjaci, svjedoci kažu da se sudar čuo kao eksplozija

Nesreća se dogodila prilikom skretanja dostavnog vozila na parkiralište. Ono je najvjerojatnije oduzelo prednost motociklu

21.12.2023., Rugvica - U sudaru motocikla i kombija dvije su osobe poginule, policijski ocevid je u tijeku. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
FOTO: Zeljko Hladika/PIXSELL

U današnjoj tragičnoj prometnoj nesreći u Rugvici kod Zagreba poginula su dvojica 18-godišnjaka, a 29-godišnjakinja je teško ozlijeđena. Nesreća se dogodila u 11:25, a kako javlja Jutarnji list, poginuli su Antonio M. iz Brckovljana i Leo P. iz Zagreba.

Nesreća se dogodila prilikom skretanja teretnog automobila na parkiralište. Njime je upravljao 49-godišnjak, a suvozačica mu je bila 29-godišnjakinja.

Kako navodi policija, vozač teretnog automobila oduzeo je prednost motociklu na kojem su bili mladići. Motocikl se kretao brzinom većom od dopuštene izvan naseljenog mjesta.

Motociklist nije položio vozački

Suputnica iz teretnog automobila je s težim ozljedama prebačena u Kliničku bolnicu Dubrava i, kako liječnici navode, stabilno je. Svjedoci iz tvrtke kod koje se dogodila nesreća rekli su da se sudar čuo kao eksplozija.

“Motocikl se uopće nije vidio, a prednji dio vozila bio je potpuno neprepoznatljiv. Tek kad smo izišli, vidjeli smo u kanalu uz cestu dva tijela. Pokušali smo pomoći, došla je i Hitna pomoć, ali mladićima više nije bilo pomoći”, naveli su svjedoci.

Obojica tinejdžera imala su kacige, ali se neslužbeno doznaje da nijedan od njih nije imao položen vozački ispit. Također, nije poznato tko je od mladića vozio motocikl u trenutku nesreće.

Vozač teretnog automobila uhićen

Na mjesto događaja izašla je zamjenica Općinskog državnog odvjetništva koja je rukovodila očevidom prometne nesreće uz asistenciju policijskih službenika I. postaje prometne policije Zagreb.

Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenog kaznenog djela, vozač teretnog automobila je uhićen, priveden na kriminalističko istraživanje te će u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku.