Detalji tragedije u Slavoniji: motociklist (56) pretjecao auto pa se zabio u drugog motociklista (22), obojica su poginuli

Prometnica je bila zatvorena za promet nekoliko sati

08.10.2023., Sovski Dol - Teska prometna nesreca na cesti D 38 izmedju Sovskog Dola i Pake u kojoj su zivot izgubila dva motociklista. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Policija je objavila detalje teške prometne nesreće u Slavoniji u kojoj su život izgubila dvojica motociklista. Do sudara je došlo, kako je objavila policija, nakon što je jedan motociklist (56) pretjecao automobil pa se frontalno zabio u drugi motocikl koji je dolazio iz drugog smjera. Njime je upravljao 22-godišnjak.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

Detalji nesreće

“U nedjelju 8. listopada 2023. oko 14.10 sati između mjesta Sovski dol i Paka, 56-godišnji vozač koji je upravljao motociklom, izlaskom iz zavoja ulijevo pretjecao je osobni automobil kojim je upravljao 73-godišnjak, iako navedenu radnju pretjecanja nije mogao obaviti s obzirom na karakteristike ceste i postojeće okolnosti (više uzastopnih zavoja te smanjene preglednosti i kolnika u padu) uslijed čega je prednjim dijelom motocikla udario u prednji dio motocikla, a kojim je iz suprotnog smjera upravljao 22-godišnjak.

U prometnoj nesreći smrtno su stradali 22-godišnjak i 56-godišnjak. Očevidom je rukovodila državna odvjetnica Općinskog državnog odvjetništva u Požegi, a u vremenu od 14.40 do 19 sati državna cesta D38 je bila zatvorena za sav promet i on se odvijao alternativnim pravcima”, stoji u priopćenju.