Policija otkrila kako je došlo do trovanja dviju curica. Liječnik: 'Pronašla ih je baka, primijetila je da su tihe'

Policija je objavila kako je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom

FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL/Pozega.eu

Primarijus Vlado Drkulec, voditelj Odjel za pedijatriju s neonatologijom u požeškoj bolnici, otkrio je nove detalje o slučaju dviju djevojčica, starosti 11 i 12 godina, koje su se u kupaonici kod bake i djeda otrovale ugljičnim monoksidom.

”Djevojčice su večer provele kod bake i djeda, zajedno s još trećom sestričnom koja nije bila u kupaonici. Djevojčice su se kupale u kupaonici gdje je instaliran plinski bojler.

Baka je u jednom trenutku zamijetila da su djeca nešto tiha i ne javljaju se. Došavši u kupaonicu jednu je zatekla bez svijesti u kadi, a druga je bila naslonjena na zid i dezorijentirana”, otkrio je liječnik.

‘Situacija je bila ozbiljna’

Hitna pomoć je odmah pozvana i došla je u kuću kroz desetak minuta. ”Teško trovanje ugljičnim monoksidom je dokazano u bolnici. Situacija je bila krajnje ozbiljna, no sada su djeca opservaciji i nisu životno ugrožene. Zbog mogućih posljedica, poput glavobolje, bit će pod nadzorom”, dodao je dr. Drkulec.

Vezano za sinoćnje trovanje ugljičnim monoksidom dvoje djece u starosti 11 i 12 godina u Požegi koja su prevezena u Opću županijsku bolnicu Požega gdje su zadržana na bolničkom liječenju izjavu daje prim.mr.sc. Vlado Drkulec voditelj Odjel za pedijatriju s neonatologijom u požeškoj bolnici.

Posted by Požega.eu on Sunday, December 3, 2023

I djed završio u bolnici

Djevojčice će, ako novi nalazi budu u redu, već danas biti otpuštene na kućnu njegu. Trajnih posljedica ne bi trebalo biti.

Osim djece, u bolnici je završio i njihov djed. ”On je završio na kardiologiji zbog problema sa srcem, što može biti od intoksikacije, ali ne možemo direktno povezati djeda je li to zbog trovanja ili je od šoka zbog godina”, rekao je.

Policija je u nedjelju u poslijepodnevnim satima objavila rezultate očevida koji je pokazao da je do trovanja došlo ugljičnim monoksidom jer su istovremeno radili napa i protočni plinski bojler bez dotoka svježeg zraka. ”Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu”, dodaje policija.