DHMZ zbog vjetra oglasio crveni Meteoalarm za dva područja. U najvišem gorju moguć je i snijeg

Vremenska prognoza primjerena je ovom dobu godine

FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Nastavlja se promjenjivo vrijeme, prikladno ovom dobu godine. Po informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda, u petak će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice izraženijom, a moguća je i grmljavina.

Uz pad temperature od sredine dana u najvišem gorju moguća je susnježica i snijeg. Prema kraju dana sa zapada prestanak oborine i postupno razvedravanje.

 

Od sredine dana vjetar u okretanju na umjeren i jak, na udare olujni sjeverozapadni i sjeverni, duž obale i buru. Bit će vjetrovito, u početku uz umjeren do jak jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Danas će najviša dnevna temperatura biti između 10 i 15, na Jadranu od 16 do 20 stupnjeva Celzija.

I za petak i za subotu DHMZ je oglasio crveni Meteoalarm za dva područja zbog jakog vjetra – Velebitski kanal i srednju Dalmaciju.

Hladan vikend

U nastavku vikenda bit će hladnije. U unutrašnjosti se očekuje jutarnji mraz, a za vikend će biti većinom suho. Najniža jutarnja temperatura većinom od -3 do 3, na Jadranu između 5 i 10 °C. Najviša dnevna između 6 i 11, na Jadranu od 11 do 16 °C.

U subotu će i dalje biti vjetrovito, a ponajviše u Podunavlju, piše prognostičar Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) Zoran Vakula za HRT. Od ponedjeljka će opet biti oblačnije te će biti oborina, kako u unutrašnjosti tako i na Jadranu. Nakon hladnijeg i pretežno sunčanog vremena na moru, bit će južine.