Dijete od godinu i pol zbog nepažnje odgojiteljice išetalo iz vrtića: 'Sazvali smo hitan sastanak'

Dijete je 'tetama' vratio jedan roditelj

30.10.2020., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic, u drustvu suradnika, obisao je Gradsku cetvrt Novi Zagreb – istok. Djecje igraliste djecjeg vrtiica u Velikom Polju.rPhoto: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: Ilustracija / Luka Stanzl/PIXSELL

U utorak je u Dubrovniku došlo do incidenta. Dijete od godine i pol dana udaljilo se iz skupine i izašlo iz vrtića “Čiopa” u Solitudu. Naišao je jedan roditelj koji je dijete vratio u vrtić.

“Događaj koji navodite dogodio se u Dječjem vrtiću Čiopa. Prema informacijama dobivenim od odgojiteljica, prilikom izlaska djece iz odgojne skupine i prelaska u dvoranu, dijete je izašlo kroz vrata koja su nepažnjom ostala otvorena”, navela je ravnateljica ustanove Franica Lasić u odgovoru za Dubrovnik INsider.

Dijete zaustavio roditelj koji je naišao

“Roditelj koji se u tom trenutku zatekao ispred vrtića pozvao je odgojiteljicu koja je preuzela dijete ispred ulaznih vrata. O događaju su obaviješteni stručni suradnici, ravnateljica i roditelji. Nakon saznanja o izlasku djeteta ispred Dječjeg vrtića Čiopa stručni suradnici i ravnateljica sazvali su hitan sastanak sa svim odgojiteljima koji su u trenutku događaja bili na smjeni. Ispitane su sve okolnosti kriznog događaja te je primijenjen Protokol postupanja u kriznim situacijama”, dodala je Lasić.

“Budući da se dogodio vrlo ozbiljan propust vezan za sigurnost djece preispitani su svi koraci djelovanja u ovoj kriznoj situaciji i provode se dodatne sigurnosne mjere na ulaznim vratima Vrtića te će se ponoviti radionice za odgojitelje o preveniranju i postupanju u kriznim situacijama”, navodi i dodaju da je zbog ovog propusta tijekom odgojno obrazovnog rada odgojiteljicama izrečena disciplinska mjera.