Divljak u Slavoniji autom sinoć naletio na djevojčicu (15). Od siline udara odbačena je u jarak, on joj nije htio pomoći, jutros je uhićen

Vozač je pobjegao, a policija ga je našla nakon cjelonoćne potrage

27.11.2019., Sumece, Selo Sumece i obiteljska kuca bracnog para osumnjicenog za nestanak Zorice Fadljevic iz Sibinja.rPhoto: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

U mjestu Šumeće u sastavu općine Bebrina u Brodsko-posavskoj županiji 23-godišnji vozač je u subotu kasno navečer na županijskoj cesti 4205 prednjim dijelom automobila naletio na 15-godišnju djevojčicu i teško je ozlijedio, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja.

Kako su javili iz brodsko-posavske Policijske uprave, djevojčica je od siline udara odbačena u odvodni kanal, odakle je naknadno izvučena i u teškom stanju prebačena u bolnicu u Slavonski Brod. Iako je bio dužan zaustaviti se i pomoći ozlijeđenoj, vozač to nije učinio, čak nije nazvao ni Hitnu ni policiju, već se udaljio s mjesta nesreće.

Tražili ga cijelu noć

Policajci su ga tražili cijelu noć, a do jutra su saznali da je riječ o 23-godišnjaku te su ga oko 9 sati pronašli i na alkotestu utvrdili da je u organizmu imao 0,25 promila alkohola.

“U tijeku je kriminalističko istraživanje nad navedenim vozačem zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i Nepružanja pomoći, a koji će po dovršetku uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske”, priopćila je policija koja je navela da je djevojčica cestom hodala u svojstvu pješaka, ali bez reflektirajućih oznaka i unatoč izgrađenom nogostupu kojim se bila dužna kretati.