Skandal u Zagrebu: U ZET-ovom božićnom tramvaju, u kojem se voze dječica, Djed Mraz i vila pjevali Čavoglave i urlali ZDS

ZET je za Telegram potvrdio autentičnost snimke i najavio istragu

10.12.2022., Zagreb, Veseli bozicni tramvaj za najmladje posjetitelje. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

Na internetu se proteklih dana proširila snimka iz ZET-ovog božićnog tramvaja na kojoj Djed Mraz i vila, na taktove “Zvončića”, pjevaju ”Čavoglave” i skandiraju ”Za dom”.

Iz ZET-a su za Telegram potvrdili autentičnost snimke koju je objavio Večernji. Kažu da su neugodno iznenađeni ponašanjem dvoje animatora angažiranih preko agencije za organiziranje evenata.

Najavljuju i da će, ovisno o ishodu internog postupka, poduzeti disciplinske mjere zbog ponašanja djelatnika.

Poduzet će disciplinske mjere

”Neugodno nas je iznenadio sadržaj video snimke i postupak uključenih osoba te je promptno pokrenuta interna procedura s ciljem utvrđivanja svih okolnosti”, kažu i dodaju da se incident nije dogodio tijekom redovne vožnje, nego u povratku u spremište. ”U tramvaju nisu bili prisutni ostali putnici izuzev djelatnika ZET-a i animatora angažiranih preko agencije za evente”, ističe ZET.

Najavili su i da će, ovisno o ishodu internog postupka, poduzeti disciplinske mjere zbog ponašanja djelatnika. ”Također će se razmotriti i nastavak poslovne suradnje s predmetnom agencijom koja je angažirala animatore, a čije je ponašanje također izašlo iz profesionalnih okvira koji su regulirani i sporazumom o suradnji”, poručuje ZET.