Djevojčica (15) na koju je naletio vlak u teškom stanju: 'Udario ju je bočno i odbacio 7 metara'

Mještani kažu da je riječ o mjestu na kojem su u razmaku od pet godina poginuli su bratić i sestričina

16.07.2023., Velika Ludina - Teretni vlak iskoco s tracnica u opcini Velika Ludina. Nesreca se dogodila na pruzi Zagreb – Vinkovci, a navedena pruga i ZC 3158c su do daljnjeg zatvorene za sav zeljeznički i cestovni promet.  Photo: Igor Soban/PIXSELL
FOTO: Igor Soban/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Srednjoškolka (15) koju je u utorak oko 17:25 sati udario vlak u teškom je stanju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijska uprava brodsko-posavska je nakon očevida i razgovora sa svjedocima utvrdila da je 15-godišnjakinja nakon što je u Zadubravlju izašla iz vlaka u jednom trenutku neoprezno prešla prugu.

Udario ju je teretni vlak bočnim dijelom i odbacio sedam metara dalje. Djevojčica je s teškim ozljedama zaprimljena u Opću bolnicu Dr. Josip Benčević gdje je zadržana na liječenju. O navedenom događaju policija je dostavila izvješće brodskom Općinskom državnom odvjetništvu.

‘Djevojčica je stabilno’

“Pacijentica je još u Jedinici intenzivnog liječenja. Provode se mjere intenzivne njege i liječenja, te se dalje opservira njeno stanje. Ima teške tjelesne ozljede. Za sada je stabilno, ali uvijek postoji opasnost od pogoršanja”, rekao je dr. Josip Samardžić, ravnatelj slavonskobrodske bolnice za 24sata.

“Nije to prvi puta da ovdje netko strada. Prije nekog vremena u razmaku od pet godina na ovom pružnom prijelazu poginuli su bratić i sestričina. Ljudi, posebno djeca kada dođu putničkim vlakom, lokomotiva stane do pružnog prijelaza, ako su u prvom vagonu, čim izađu iz vlaka odmah odlaze na prijelaz i ispred njega idu na drugu stranu”, ispričala je žena koja živi u kući u blizini željezničkog prijelaza.

“Ova djevojčica kako sam čula išla je prijatelju u posjetu, navodno je došla brzim vlakom iz Vinkovaca do Slavonskog Broda, jer on ne staje u Zadubravlju, a onda je lokalcem došla iz Broda u Zadubravlje. Najvjerojatnije je odmah iza vlaka pošla na drugu stranu preko pružnog prijelaza i nije vidjela da iz smjera Vinkovaca dolazi teretni vlak”, rekla je susjeda i dodala da je najveći problem što se željezničko stajalište nalazi odmah uz cestovni pružni prijelaz.