Do kraja sezone besplatno skijanje na Sljemenu. Iz Grada mole da se gore ne ide automobilima

Nova odluka gradonačelnika razveselit će lokalne ljubitelje skijanja

28.01.2023., Zagreb - Pocela je sluzbena sezona skijanja na Skijalistu Sljeme cije ce staze biti otvorene za gradjanstvo svaki dan od 09:00 do 16:00 sati. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon vikenda tijekom kojeg su tisuće građana zbog besplatne žičare pohodile Sljeme, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je odlučio da će skijanje za građane na Sljemenu biti besplatno do kraja sezone, priopćili su iz Grada.

“Budući da zbog trajne štete na sjedežnici nastale u srpanjskom nevremenu Crveni spust neće biti u funkciji, skijaška sezona će se odvijati samo na Zelenom i Bijelom spustu. Staze će biti otvorene za posjetitelje svaki dan od 9 do 16 sati”, poručeno je iz Grada.

[Skijanje na Sljemenu besplatno do kraja sezone]Danas počinje sezona skijanja na Skijalištu Sljeme, a odlukom…

Posted by Grad Zagreb on Monday, January 22, 2024

Otvorenje sezone

“Sve posjetitelje pozivamo da koriste javni prijevoz za dolazak na Sljeme i povratak s njega: tramvaj, žičaru i autobus. Red vožnje građani mogu provjeriti na stranicama ZET-a. Molimo posjetitelje da za dolazak na Sljeme ne koriste osobne automobile kako bi se izbjegle gužve”, napisali su iz Grada.

Staze su dodatno zasnježene, kao uvod u službeno otvorenje skijaške sezone danas, 23. siječnja, priopćili su. Grad je trenutno u postupku pripreme za izgradnju nove, moderne sjedežnice koja će biti četverosjed, za razliku od stare sjedežnice trosjed.

Uz besplatnu žičaru prošli vikend su na Sljemenu otvorene i staze za sanjkanje, uključujući noćno sanjkanje dok je u nedjelju i ponedjeljak bilo besplatno skijanje.