Dojave o bombama na sudovima u Splitu: 'Nazvala nas je ženska osoba i rekla da imamo sat vremena za napustiti zgradu'

U Dalmaciji nova uzbuna zbog poziva

02.06.2022., Split - Tijekom jutra na Zupanijski sud u Splitu stigla je dojava o bombi. Na terenu su policijski sluzbenici s psom za detekciju eksplozivnih sredstava.
  Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL/Ilustracija

Splitska je policija jutros oko 9 sati primila dojave da su na Općinskom sudu na Dračevcu i na Županijskom sudu u središtu grada postavljene eksplozivne naprave, doznaje se u policiji.

Županijska državna odvjetnica rekla je za 24sata da moraju napustiti zgradu zbog dojave. “Svi moramo van”, rekla je.

Dojave su stigle telefonski. “Nazvala je ženska osoba na centralu i izvijestila nas o postavljenoj eksplozivnoj napravi. Uputila nas je i da imamo sat vremena da napustimo zgradu”, rekao je glasnogovornik suda Dinko Mešin.

Policija na terenu

Kako je za Hinu rekla Željka Radošević iz splitske policije, na lokacije su upućeni policijski službenici koji provjeravaju istinitost dojava i poduzet će sve mjere i radnje s ciljem zaštite sigurnosti građana, kazala je Radošević.

“Obje zgrade suda su ispražnjene, djelatnici i posjetitelji su van zgrade. Policija je na mjestu događaja gdje obavlja protueksplozijski pregled, te provjeravaju istinitost dojave. Građane molimo da se pridržavaju naredbi policijskih službenika, a to znači da tim zgradama nema prilaza”, poručila je Radošević.

Dojave o bombama u zgradama splitskih sudova nisu rijetkost jer ih se u posljednje vrijeme dogodilo nekoliko, pokazale su se lažne i srećom policija je pronašla sve počinitelje.