Dojave o bombama u dvije rapske škole i na sudu bile su lažne

Tri rapske institucije danas su dobile anonimne dojave

16.03.2023., Split - Nesto prije 11 sati dosla je dojava o bombi na Zupanijskom sudu. Sud je ispraznjen, a policija s psima je pretrazila prostorije. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

Danas oko 9:20 sati policija je zaprimila dojavu o eksplozivnoj napravi postavljenoj u obrazovnoj ustanovi te na sudu u gradu Rabu. Odmah po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja upućena je policija.

Organizirana je evakuacija osoba iz obrazovne ustanove, odnosno obje škole koje se nalaze u istoj zgradi, i sudova na istoj adresi u gradu Rabu. Policajci su obavili protueksplozijski pregled i nisu pronašli eksplozivnu napravu. Utvrđeno je da je zaprimljena dojava bila lažna. Policija nastavlja istragu lažne dojave.

Danas bez nastave

Ranije je javljeno da su dojave zaprimljene za Osnovnu školu Ivana Rabljanina, Srednju školu Markantuna de Dominisa te zgradu suda.

“Nastava se danas (ponedjeljak, 16. 10.) neće održati u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni. Hvala na razumijevanju!”, stoji na Facebook stranici Srednje škole Markantuna de Dominisa.