'Dok mi je mama ležala na intenzivnoj, ukraden joj je novčanik i s bankomata preko puta KBC-a podignuta sva ušteđevina'

Sav novac je podignut na bankomatu nasuprot bolnice u Osijeku dok je pacijentica tamo ležala

14.12.2022., Osijek - Radovi na novoj zgradi Objedinjenog hitnog bolnickog prijema (OHBP) i dnevnih bolnica osjeckog Klinickog bolnickog centra koja se prostire na 8500kvadrata a u konacnici ce vrijediti oko 81 milijun kuna. Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
FOTO: Dubravka Petric/PIXSELL

Dok se 70-godišnja Karlovčanka liječila u tri različite bolnice, netko joj je ukrao novčanik s karticama i s bankomata dizao njen novac. Obitelj pacijentice sumnja da je novčanik otuđio netko od medicinskog osoblja jer je gospođa uglavnom bila na intenzivnoj njezi i do nje nije mogao doći bilo tko, piše Jutarnji list.

Slučaj su prijavili policiji. “Mama je bila u posjetu sestri, iznenada joj je pozlilo te je 27. srpnja zaprimljena u OB Virovitica s dijagnozom sepse. Ondje su posumnjali u infarkt te je dan kasnije prebačena u KBC Osijek, gdje je infarkt i potvrđen. U obje bolnice ona je bila u ‘šok-sobi‘ u izuzetno teškom zdravstvenom stanju te je ishod bio nepredvidljiv”, ispričala je kćer pacijentice.

Nakon zahvata, 70-godišnjakinja je prebačena na daljnji oporavak u Opću bolnicu Karlovac budući da joj je to i mjesto prebivališta. Prvo je bila na gastroenterološkom odjelu, zatim opet na intenzivnoj skrbi, gdje je provela desetak dana, a sada je opet na bolničkom liječenju odjela za dijabetes.

U novčaniku 15 eura i kartice

Tek šest tjedana nakon što joj je pozlilo, pacijentica je shvatila da joj u torbici nedostaje novčanik. “Rekla sam joj da smo joj ga ostavile u Virovitici, u njemu je bilo 15 eura, svi osobni dokumente i kartice”, kaže njezina kći.

U međuvremenu su pacijentičine dvije kćeri pokušale lopovu ući u trag. Opća bolnica Virovitica u svojem je zapisniku imala evidentiran novčanik, koji su zatim s ostalim stvarima poslali u KBC Osijek. Međutim, u KBC-u Osijek takav zapis ne postoji, odnosno nemaju evidentirano što je s pacijenticom došlo iz Virovitice niti što je s njom otišlo dalje u Karlovac.

“U Karlovcu je 2. rujna, kada je s gastroenterologije premještana na intenzivnu njegu, zapisano da na odjelu ostaje njezina torbica i u njoj mobitel i punjač. Novčanik se ne spominje. Majka nije mogla imati doticaj s ‘vanjskim’ svijetom, niti on s njom, osim toga, na odjelu intenzivne njege ne smiju se držati osobne stvari, pa se nameće logičan zaključak – novčanik je nestao u sanitetskom vozilu koje ju je transportiralo u Osijek ili pak na prijemu u tu bolnicu”, kazala je kćer pacijentice.

Dostava hrane i odjeće

Prema informacijama iz banke, u vrijeme dok se gospođa liječila, netko je njezin novac trošio u Osijeku i u Zagrebu. “U banci u kojoj je imala deviznu karticu s ušteđevinom, radilo se o 1670 eura, sav novac je podignut na bankomatu nasuprot bolnice u Osijeku dok je ona tamo ležala u šok-sobi, od. 6. do 8. kolovoza”, kaže kćer.

“Preko druge kartice novac je trošen od 17. kolovoza do 2. rujna za dostavu hrane i odjeće, sve na području Zagreba. Iz banke nam nisu specificirali uplate, znaju samo da je potrošeno između 500 i 600 eura u pet transakcija”, dodala je. Sljedeći korak je na policiji.