Doživotni zatvor za monstruozni zločin u njemačkom dvorcu. Jednu turisticu silovao pa ubio, drugu bacio niz liticu

Muškarac je prošlog lipnja napao dvije Amerikanke u blizini turističke atrakcije

FOTO: AFP

Njemački sud osudio je američkog državljanina na doživotni zatvor zbog silovanja i ubojstva turistice, te pokušaja ubojstva njene prijateljice u blizini dvorca Neuschwanstein. Incident se dogodio u lipnju prošle godine, a privukao je golemu pozornost zbog posjetitelja dvorcu, od kojih su neki fotografirali i streamali s mjesta zločina dok su žene helikopterom prebačene u bolnicu.

Muškarac kojeg je sud identificirao kao Tony B. je 31-godišnji turist iz Michigana, koji se s dvije žene iz SAD-a sprijateljio u blizini mosta Maria, prije nego što ih je namamio da skrenu s javnih staza, obećavši im da će ih odvesti do još boljeg vidikovca.

Odvjetnik kaže da mu je bolje ostati u Njemačkoj

Nakon što ih je odvukao u krševitu okolicu dvorca, gušio je i silovao 21-godišnjakinju, a njenu 22-godišnju prijateljicu koja joj je pokušala pomoći bacio je niz stotinu metara visoku liticu. Žena bačena s litice je jedva preživjela s teškim ozljedama, nakon što se dočekala u krošnji drveta.

Sudac na sudu u Kemptenu, u južnoj Njemačkoj, osudio je čovjeka na doživotni zatvor, ističući da je zločin bio od “posebne težine”. Time se, piše Guardian, zaključuje da počinitelj neće dobiti automatski uvjetni otpust nakon 15 godina, kao što je slučaj za ubojstvo koje nije okarakterizirano teškim.

Muškarac nije osporio optužbu za ubojstvo 21-godišnjakinje, ali je tražio da se utvrdi da ubojstvo nije bilo teško. Na osudu se može uložiti žalba i zatvorenik može podnijeti zahtjev za izdržavanje kazne u SAD-u, iako je njegov odvjetnik rekao da je optuženiku savjetovao da to ne čini jer su uvjeti pritvora u Njemačkoj bolji.