Drama kod Čazme: autobus pun djece sletio u jarak, pravo je čudo da se nije prevrnuo na bok

Policija će očevidom utvrditi uzrok ove prometne nesreće

FOTO: Facebook

Kod Čazme je danas došlo do prometne nesreće u kojoj je liječničku pomoć zatražilo dvoje djece, doznajemo u policiji. Autobus s dvadesetak djece sletio je s kolnika na ulazu u mjesto Siščani. Prema fotografiji koja je osvanula na Facebooku, autobus Čazmatransa se “naslonio” na banderu i prava je sreća da nije završio na boku. Policija je dojavu o prometnoj nesreći dobila oko 12:47.

“Do prometne nesreće je došlo tako što je 55-godišnji vozač upravljao autobusom daruvarskih registarskih oznaka kroz Siščane. Uslijed nedržanja autobusa na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, desnim kotačima je zahvatio bankinu, nakon čega je sletio u putni jarak gdje se i zaustavio, a pritom se gornjim dijelom autobusa naslonio na stup javne rasvjete”, priopćeno je iz policije.

Dvoje djece zatražilo pomoć liječnika

Vozač autobusa nije bio pod utjecajem alkohola, a autobus je poslan na izvanredni tehnički pregled. Nakon kvalifikacija ozljeda slijedi adekvatna prijava protiv vozača autobusa, dodaju u priopćenju.

Jedna djevojčica požalila se na bol u nozi pa je vozilom hitne pomoći prevezena u Opću bolnicu “Dr. Anđelko Višić” u Bjelovar. Još uvijek se očekuje informacija o težini ozljeda tog djeteta. Još je jedno dijete zatražilo liječničku pomoć i prevezeno je naknadno u bolnicu, kazala je glasnogovornica PU bjelovarsko-bilogorske Maja Barbir Grubić.

Ostala djeca su sa svojim obiteljima. Policija provodi očevid kojim će biti utvrđen uzrok prometne nesreće.

Posted by Dario Percec on Monday, March 4, 2024