Drogiranog bivšeg šogora izbacila iz stana u Zagrebu, umro je na stubištu zgrade. Osuđena je na godinu dana zatvora

Olakotna joj je okolnost što je i sama ovisnica

25.06.2020., Pula - rPolicijski ocevid u Zoranicevoj ulici gdje je u stanu pronadjeno mrtvo tijelo zene.rPhoto: Srecko Niketic/PIXSELL
FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL/Ilustracija

Općinski kazneni sud u Zagrebu osudio je S. P. (47) na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godine dana. Sud je utvrdio da je u siječnju 2017. svom bivšem šogoru D.P omogućila da konzumira drogu u stanu u kojemu je živjela s K. K.

Kako se navodi u presudi, D. P. pao u WC-u stana. S. P. i K. K. iznijeli su ga iz stana, ali nisu pozvali hitnu medicinsku pomoć na vrijeme te je D. P. preminuo uslijed trovanja drogom.

D. P. je uz metadon konzumirao tramadol i diazepam. Smrt je nastala kao rezultat predoziranja navedenim sredstvima, a umro je na stubištu zgrade.

Ne smatra se krivom

S. P. nije pružila pomoć u situaciji kada je to mogla učiniti bez velike opasnosti za sebe, čime je počinila kazneno djelo nepružanja pomoći i omogućavanja trošenja droge.

Ona je izjavila kako se ne smatra krivom. Međutim, sud joj je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od godinu dana, uz obvezu obveznog liječenja od ovisnosti.

K. K. je u međuvremenu preminuo pa je proces protiv njega obustavljen. Tužiteljstvo je za K. K. tražilo dvije godine zatvora, a za S. P. dvije i pol. Olakotna okolnost za S. P. je ta što nije ranije kažnjavana i što se sama liječila od ovisnosti, pa je bila smanjeno ubrojiva.