Dubrovački konobar krao glisere i vozikao se po okolici. Policija jedan pronašla na obližnjem otoku

Ukrao je i novčanik gošći u ugostiteljskom objektu u kojem je radio

09.07.2023., Sibenik - Kanal sv Ante, jedini je morski put kojim se ulazi u NP Krka, cuvene Slapove Krke ali i sva mjesta do Skradina. Kad nastupi prava sezona u kanalu bude i guzve. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

Dubrovačka policija je istragom utvrdila da je 21-godišnji Hrvat počinio tri kaznena djela, uključujući u dva navrata vozikanje tuđim gliserom i krađu novčanika.

Naime, istragom je utvrđeno kako je osumnjičeni u noći 24./25. kolovoza ove godine odvezao gliser koje je bio privezan na vezu u Dubrovniku i vozio ga po dubrovačkom akvatoriju pri čemu je potrošio oko 130 litara goriva, nakon čega je plovilo vratio na vez odakle ga je uzeo.

Vozio gliser dok nije potrošio gorivo

Zatim je dva tjedna kasnije, 8. rujna, odvezao drugi gliser koje se nalazilo privezano na vezu u Dubrovniku. Plovilo su istog dana pronašli policijski službenici kod otoka Lopuda kada je utvrđeno da ga je osumnjičeni tamo ostavio nakon što je potrošio gorivo koje se nalazilo u plovilu, oko 250 litara.

Osim toga, sumnjiči se da je, radeći kao zaposlenik jednog ugostiteljskog objekta u Dubrovniku ukrao novčanik jedne od gošći koja ga je slučajno zaboravila uzeti sa stola. U novčaniku su se nalazili osobni dokumenti, kartice i manji novčani iznos. Osumnjičeni 21-godišnjak se nalazi u pritvoru.