Dva tipa divljala po cesti pa zaustavila čovjeka i brutalno ga pretukla. Smetalo im je što sporo vozi

Napadače inkriminira snimka koju su zabilježile kamere na mjestu događaja

18.03.2023., Rijeka - Od 22h sve pristupne ceste u uzi centar Rijeke koje su u crvenoj zoni zbog uklanjanja zaostale protubrodske mine iz Drugog svjetskog rata pronadjene u Luci Rijeka, zatvorene su za sav promet. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
FOTO: Nel Pavletic/PIXSELL

Državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv dvojice muškaraca zbog teškog ozljeđivanja mještanina Kloštara Podravskog. Kako piše Glas Podravine, tužitelji ih sumnjiče da su 1. listopada 2022., oko 11,50 sati, u Kloštru Podravskom prema dogovoru pretukli mještanina.

U optužnici se navodi kako su ga više puta udarali šakama i nogama u predjelu glave i tijela, te da je napadnuti muškarac pritom zadobio teške tjelesne ozljede – prijelom dijela kosti gornje čeljusti s pomakom te razderotine i nagnječenje iznad lijevog oka, arkade, krvni podljev gornjeg kapka lijevog oka, natučenje glave te natučenje desne strane prsnog koša.

Prvo su ga vrijeđali, a onda pretukli

Napadnuti mještanin Kloštara Podravskog ispričao je tužiteljima kako je u prtljažniku automobila vozio cijevi koje su virile van, a iza njega se kretao Golf koji je prestizao sve redom. “Zbog jednog auta koji je naišao iz suprotnog smjera taj Golf se morao prestrojiti natrag u desnu traku, taman iza mene – ja sam zbog cijevi vozio sporo pa su u Golfu morali zakočiti naglo”, kazao je.

Dodao je i da je mahnuo vozaču Golfa da ga može prestići, a on mu je uzvratio rukama i pokazao da ga slijedi. “Išao sam za njim, a kad smo stali, jer mislio sam da je to jedan moj poznanik, izašle su dvije muške osobe. Otvorio sam prozor i pitao što trebaju”, ispričao je.

Kazao je kako su ga dvojica muškaraca pitali zašto tako sporo vozi te su ga vrijeđali, a kada je izašao iz auta dvojac ga je pretukao. “Nasreću naišla je jedna žena s kojom sam išao u školu i prijetila im da će nazvati policiju ako ne prestanu. Kasnije sam to sve prijavio policiji”, kazao je.

Negirali krivnju, demantirala ih snimka

Dvojica napadača pred tužiteljima su iznijeli obranu u kojoj su naveli da dotični muškarac nije najbolje upravljao vozilom, da su se zbog njega zamalo sudarili s drugim autom, te da im je on prvi prijetio i htio ih napasti.

“Krenuo sam prema njemu i kad sam vidio da će ovaj mene napasti, udario sam ga obje ruke u glavu. Udario sam ga samo jednom. Nisam vidio prijatelja da ga je nakon toga udarao po leđima”, ispričao je jedan od napadača. Slično je kazao i drugi napadač.

No, dvojac koji je pretukao mještana Kloštara Podravskog nije znao da je sukob snimljen kamera. Nakon što ime je puštena snimka napada, jedan od njih je kazao da se ne sjeća takvog razvoja događaja, a drugi je kazao kako ne priznaje da se dogodilo ono što je vidljivo na snimci, piše Glas Podravine.