Dvije teške nesreće u Varaždinu. 70-godišnjakinja na zebri naletjela na tinejdžera, druga žena pijana autom izletjela s ceste

Ozlijeđene osobe prebačene su u Opću bolnicu Varaždin gdje im je pružena medicinska pomoć

05.03.2021.,Sisak - Policija je oko 12.15 zaprimila informaciju da je u Strukovnu skolu u Sisku dosla mladja muska osoba koja je rekla da u dzepu ima bombu. Svi su ucenici i djelatnici evakuirani. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL/Ilustracija

Na području Varaždina jučer su se dogodile dvije teške prometne nesreće u kojoj su ozlijeđene dvije osobe, izvijestila je PU varaždinska. Sinoć oko 18.30 u širem centru Varaždina 70-godišnjakinja je na pješačkom prijelazu naletjela na 15-godišnjaka i ozlijedila ga.

Žena je upravljala teretnim vozilom Ulicom Stanka Vraza u smjeru Kapucinskog trga. Nakon što je došla do obilježenog pješačkog prijelaza nije se zaustavila, već je prednjim dijelom vozila naletjela na 15-godišnjaka koji je prelazio cestu.

Maloljetnik je nakon naleta završio na vjetrobranskom staklu, a zatim je pao na kolnik. Ozlijeđeni 15-godišnjak prebačen je u Opću bolnicu Varaždin gdje mu je pružena medicinska pomoć.

Izletjela s ceste

Četrdeset minuta kasnije došlo je do prometne nesreće na državnoj cesti D-35 između Ivanca i Stažnjevca u kojoj je ozlijeđena 49-godišnjakinja. Kako je objavila PU varaždinska, 49-godišnjakinja je upravljala autom pod utjecajem alkohola te je u krvi imala 1,11 promila.

Dok se kretala u smjeru Varaždinu, zbog neprilagođene brzine i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i gustoći prometa, u lijevom nepreglednom zavoju vozilom je prešla udesno na bankinu.

Nakon toga je vozilom prešla ulijevo te prednjim dijelom vozila udarila u mekani teren, pri čemu se vozilo prevrnulo nekoliko puta i zaustavilo na desnom boku. Vozačica je pritom ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno, ističu iz PU varaždinske.