Dvojica maloljetnika pljačkala djecu po centru Zagreba. Prijetili bi im, pretražili džepove pa pobjegli s plijenom

Policija kaže da je uhvatila dječake, te da je provedeno kriminalističko istraživanje

11.05.2023., Novaki Petrovinski - Oko 1:45 ujutro u Novakima Petrovinskim kod Jastrebarskog dogodila se prometna nesreca u kojoj je sudjelovalo jedno osobno vozilo te je vozac smrtno stradao. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Policijska uprava zagrebačka objavila je da je stala na kraj maloljetničkom razbojničkom dvojcu, za koje sumnja da su počinili pet kaznenih djela razbojništva. Šesto razbojstvo ostavljeno je u pokušaju.

Maloljetnici su 26. siječnja ove godine, oko 17.50 sati u Jurišićevoj ulici, uz još dvije nepoznate mlađe muške osobe, prišle s leđa maloljetniku i iz novčanika mu ukrali 100 eura. Potom su se dali u bijeg.

Krali i nasred Trga

Krađu su počinili i u prolazu “zagrebačkog nebodera” u Ilici četiri dana ranije, 22. siječnja. Tada su banditi prišli maloljetniku u dijelu prolaza koji vodi u Petrićevu ulicu, te od njega zatražili novac. Jedan od osumnjičenih maloljetnika je žrtvi prokopao džepove, pa mu iz novčanika ukrao 15 eura, prije nego što su pobjegli.

Dan ranije, 21. siječnja, razbojstvo je počinio jedan od dvojice maloljetnika uz pratnju još tri nepoznate mlađe muške osobe, na otvorenom dijelu Trga bana Jelačića. Tada su prišli dvojici maloljetnika, verbalno im prijetili i tražili od njih novac. Uplašenih maloljetnici su im skupili 23 eura, nakon čega su napadači pobjegli.

Ulov od 390 eura

U subotu 13. siječnja oko 22.30 sati dječaci su Radićevoj ulici, uz pratnju još tri nepoznate maskirane mlađe muške osobe, prišli s leđa trojici maloljetnika, te im verbalno prijetili i tražili ih novac. Dvojica maloljetnika su rekla kako nemaju novca kod sebe, dok je treći iz straha dao 50 eura.

Nezadovoljni svojim plijenom od 50 eura, krenuli su u pretres džepova jednog od maloljetnika, pa kod njega pronašli 200 eura. Konačno zadovoljni svojim plijenom, napadači su pobjegli. Ukupno su si u svojim krađama priskrbili 390 eura.

Policija kaže da je nakon dovršenja kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih maloljetnika na nadležnom Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu podnijela Posebno izvješće redovnim putem. Kažu i da se nastavljaju utvrđivati okolnosti drugih sličnih događaja u Centru Zagreba, te da tragaju za ostalim počiniteljima.