Dvojica srednjoškolaca u središtu Pazina prebila osmaša, dečko je zbog težine ozljeda u riječkoj bolnici

U policiji su potvrdili da provode kriminalističko istraživanje

11.05.2023., Novaki Petrovinski - Oko 1:45 ujutro u Novakima Petrovinskim kod Jastrebarskog dogodila se prometna nesreca u kojoj je sudjelovalo jedno osobno vozilo te je vozac smrtno stradao. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL/Ilustracija

Na jednoj od glavnih pazinskih ulica u centru tog istarskog grada u utorak prijepodne dvojica srednjoškolaca su pretukla učenika osmog razreda koji je zbog zadobivenih ozljeda završio u riječkoj bolnici. Sva trojica sudionika fizičkog obračuna su maloljetna pa je službenih informacija malo, javlja HRT, čija novinarka navodi da su joj u policiji rekli kako je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Ravnateljica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Suzana Poropat Božac potvrdila je da jedan od napadača dolazi iz te škole kao i da je upoznata s detaljima napada, ali zbog zaštite interesa djece ni sa čime neće izlaziti u javnost bez koordinacije s mjerodavnim službama.

Napali ga prije početka nastave

Neslužbeno, pretučeni dječak dolazi iz pazinske osnovne škole i polaznik je osmog razreda. Nakon napada s majkom otišao je na hitnu odakle je upućen na liječenje u bolnicu na riječkoj Kantridi. Također neslužbeno, napad se dogodio neposredno prije početka nastave, a majka i dječak su nakon svega ravnateljici Poropat Božac u razgovoru imenovali jednog od napadača, nakon čega su se zaputili na hitni prijem.

“Mi smo odradili razgovor s učenikom, s roditeljima, prijavili svim drugim nadležnim institucijama o tom nemilom događaju. Donijela sam rješenje o udaljavanju učenika iz odgojno-obrazovnog procesa dok ne izrečemo pedagošku mjeru sukladno pravilniku”, rekla je ravnateljica. Nije jasno koju školu pohađa drugi napadač.