Evo Bernardića. Sazvao je presicu i tvrdi da ima nove dokaze o velikoj korupciji u zimskoj službi

Kaže da izabrana tvrtka nije zadovoljila uvjete natječaja zimske službe

Predsjednik Socijaldemokrata Grada Zagreba Davor Bernardić održao je konferenciju za medije pred bazom zimske službe Stenjevec na kojoj je ponovno govorio o navodnom namještanju natječaja zimske službe.

Predočio je, tvrdi, nove dokaze o namještanju natječaja za zimsku službu. Kaže da izabrana tvrtka koja bi trebala odraditi posao za zimsku službu zadovoljila uvjete natječaja, piše HRT.

‘Imamo dokaze o namještanju’

”Ovaj objekt tu je kupljen od strane tvrtke Bistro Kop iz Zagorja. Tvrtka koja se javila na natječaj za zimsku službu. Mi smo prošli tjedan otvorili pitanje namještanja natječaja za zimsku službu, a danas o tome imamo nove dokaze, točnije zapisnik koji konstatira da po pitanju spremnosti ove baze zimske službe, ona u trenutku raspisivanja natječaja nije bila spremna”, rekao je.

Kaže da ”to konstatira službeni zapisnik zagrebačkih cesta, koji tvrdi da ponuditelj ne zadovoljava tehničke uvjete kapaciteta nadstrešnice za smještaj 800 kg soli, ali da će ukloniti taj nedostatak do 27.10.2023.”.

‘Platit ćemo to tri i pol puta više’

Podsjetimo, Bernardić je prošle nedjelje ustvrdio da će Grad Zagreb iz džepova građana platiti zimsku službu skoro tri i pol puta više nego za prošlu zimu ili, kako kaže, otprilike 3,5 milijuna eura više.

”U samom se natječaju proizvoljno mijenjaju uvjeti kako bi se prilagodio onima koji trebaju dobiti posao. Tako se prilagođavaju kapaciteti skladišta/nadstrešnica za posipni materijal, sol, površine za zimske baze i broj vozila na njima, te se smanjuje broj vozila za zimsku službu”, rekao je tada Bernardić.

‘Prihvaćaju upola skuplje ponude’

Također, kaže Bernardić, u dijelovima Grada gdje nema konkurencije, daju se i prihvaćaju ponude veće od 50 posto preko procijenjene vrijednosti i odustaje se od bilo kakvog dokaza o pružanju usluge čišćenja snijega u prethodnom razdoblju.

“Znači da ceste može čistiti netko tko nikada nije niti vidio ralicu, kamoli njome upravljao u zimskim uvjetima, dakle sigurnost građana može biti ugrožena. Financijski rezultat – trećinu manje zimskih baza i 15 posto manje vozila nego prošle zime, a ugovorena cijena više nego dupla”, ustvrdio je.