Foto. Drama u Rudešu. Susjedi kažu da u kvartu viđaju sumnjive tipove: 'Par minuta nakon eksplozije onuda su prošla djeca'

Policija još uvijek utvrđuje tko je bacio ručnu bombu u dvorište zgrade

FOTO: Emica Elvedji/PIXSELL

U dvorište zgrade u zagrebačkom naselju Rudeš u subotu su bačene dvije ručne bombe, jedna je eksplodirala, a drugu su naknadno uništili policijski službenici, pri čemu nitko nije ozlijeđen, izvijestila je u subotu navečer Policijska uprava zagrebačka.

Policija je ranije izvijestila da se u dvorištu zgrade u Aninoj ulici oko 17,25 sati dogodila eksplozija. Oštećen je jedan osobni automobil i pročelje zgrade, a nitko nije stradao. Očevidom je utvrđeno kako je riječ o dvije ručne bombe, od kojih jedna nije eksplodirala.

Emica Elvedji/PIXSELL

Pod nadzorom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu ručna bomba uništena je kontroliranom eksplozijom u 21,05 sati na mjestu pronalaska. Slijedi daljnje utvrđivanje okolnosti događaja, kratko je priopćeno iz zagrebačke PU.

Podrhtavanje poput potresa

“Odjednom je bljesnulo pa glasan prasak, tlo je zadrhtalo kao da je potres”, opisivali su svjedoci trenutak eksplozije za Večernji.

Područje u radijusu od stotinjak metara odmah nakon prve detonacije je ograđeno, a da je situacija ozbiljna moglo se zaključiti i po brzom dolasku protueksplozivne jedinice.

“Prvo smo mislili da je plin eksplodirao, ali susjed kaže da mu je auto pun gelera pa mislimo da je bomba, nije nam svejedno”, rekli su stanari Anine ulice.

Emica Elvedji/PIXSELL

Motaju se sumnjivi tipovi

“Ovdje su maloprije prošla djeca koja su se vraćala s igrališta. Ne želim niti pomisliti što se moglo dogoditi da su naišli ranije”, komentirali su susjedi.

Dodali su i kako su u posljednje vrijeme izgubili osjećaj sigurnosti u kvartu jer je zabilježeno više krađa automobila i jedna oružana pljačka trgovine.

“U zadnje vrijeme se u blizini motaju neki sumnjivi tipovi”, rekli su za Večernji.

Emica Elvedji/PIXSELL