Foto: Dvojica muškaraca koji su krvnički mlatili konja letvom privedeni na karlovački sud

Konj je privremeno oduzet, a brigu o njemu preuzeo je veterinarski inspektor

FOTO: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dvojica muškaraca koji su u karlovačkom naselju Orlovac tukli konja privedeni su na ispitivanje na karlovački sud. U prijavi karlovačkom državnom odvjetništvu stoji da se događaj koji je zgrozio javnost dogodio u štali u vlasništvu 49-godišnjaka u Orlovcu.

Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu izvršena je pretraga obiteljske kuće i pripadajućih gospodarskih zgrada, a kojoj su prisustvovali veterinarski inspektor Državnog inspektorata i nadležni veterinar.

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Osumnjičeni će biti ispitani tijekom dana

Tom prilikom pronađen je nesretni konj koji je privremeno oduzet, a brigu o njemu preuzeo je veterinarski inspektor. Osumnjičeni muškarci u dobi od 49 i 29 godina predani su pritvorskom nadzorniku, a općinski je državni odvjetnik Ante Družak potvrdio Hini da traje poduzimanje zakonom propisanih radnji, te da će osumnjičenici biti ispitani tijekom dana.

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nasilje je prenošeno uživo na Facebooku, nakon čega se ta uznemirujuća snimka proširila društvenim mrežama i medijima. Na njoj se vidi kako prvo jedan, pa onda drugi muškarac drvenom letvom nemilosrdno udaraju konja vezanog u štali.