Foto. Mrtav pijan vozio auto u kojem je bila i trudnica. Sletjeli su u provaliju duboku 40 metara

U autu koji je sletio na Ivanščici nalazile su se četiri osobe

FOTO: HGSS stanica Varaždin

Proteklog vikenda, u nedjelju 8. listopada, 36-godišnji muškarac je mrtav pijan sletio u provaliju na Ivanščici, a s njim se u autu nalazilo još troje putnika, među kojima je bila i trudnica.

Kako je objavila PU varaždinska, muškarac koji je vozio lokalnom cestom iz smjera vrha Ivanščice u smjeru Prigorca, autom je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,76 promila.

U autu bile četiri sobe

Prilikom izlaska iz blagog lijevog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio niz provaliju. Vozilo se pritom prevrnulo na lijevu bočnu stranu, a u nesreći su ozlijeđen vozač i troje putnika od 22, 43 i 39 godina.

HGSS stanica Varaždin

“Na mjesto događaja su uz policijske službenike izašli i pripadnici HGSS Ivanec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanec poradi izvlačenja sudionika prometne nesreće. Svim ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici”, objavila je policija.

HGSS stanica Varaždin

‘Među unesrećenima i trudnica’

Varaždinski HGSS objavio je da je dojavu o nesreći dobio oko 20 sati te da je na teren odmah izašlo 12 njihovih članova s drugim interventnim službama. “U automobilu koji je sletio 40-ak metara na izrazito strm i nepristupačan teren nalazile su se četiri osobe s ozljedama izvan životne opasnosti.

HGSS stanica Varaždin

Djelatnici hitne pomoći prvi su stigli na mjesto nesreće te odmah zbrinuli ozljede glave, prijelom ruke, nagnječenja prsnog koša. Među unesrećenima je bila i trudnica.

Članovi HGSS-a izradili su sisteme za podizanje te uz pomoć brdskih nosiljki izvukli unesrećene do glavne makadamske ceste. Svi su predani hitnoj službi oko 21 sat”, objavio je varaždinski HGSS.