Foto. Nasilnik (21) kojeg sumnjiče da je u Slavonskom Brodu pretukao dječaka (16) ide u istražni zatvor

Prijete mu tri godine zatvora

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Mladiću (21) kojeg sumnjiče da je na staru godinu pretukao maloljetnog dječaka (16) u Slavonskom Brodu određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Policija je protiv 21-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu i odvela ga jutros na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu. Nakon toga je predan pritvorskom nadzorniku. Prijete mu tri godine zatvora.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL Ivica Galovic/PIXSELL

Napadnut bez povoda

Podsjećamo, napad na maloljetnika u Slavonskom Brodu dogodio se 31. prosinca oko 00:50 sati, a dojavu o incidentu policija je dobila u 3:30 sati i odmah su započeli s operativnim radom i kriminalističkim istraživanjem, priopćili su iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Maloljetna osoba fizički je napadnuta na ulici bez posebnog povoda, dodaju iz PU. Počinitelj i oštećeni nisu se poznavali, a iz dostavljene snimke sigurnosne kamere nije bio vidljiv počinitelj niti drugi sudionici događaja, te ih nije bilo moguće odmah identificirati.

Zato je policija provela složeno kriminalističko istraživanje, obavili su niz razgovora s više osoba i prikupljali i druga saznanja, te su u ponedjeljak, 15. siječnja, došli do saznanja o 21-godišnjem počinitelju napada, dodaju iz policije.